Eskilstuna: Öppen droghandel på Stadsbiblioteket – nu sätts väktare in

Personalen på Stadsbiblioteket i Eskilstuna slår nu larm och berättar om oroligheter och en öppen droghandel i deras lokaler. Det rapporterar SVT Sörmland. Personalen har bland annat hittat knark i bokhyllorna, och … Läs mer “Eskilstuna: Öppen droghandel på Stadsbiblioteket – nu sätts väktare in”

Read more

Puustinen (M) bidrar till att dra ett löjets skimmer över Eskilstuna

Den här texten är en insändare som jag skickade till Eskilstuna-Kuriren för en vecka sedan. Den publicerades samma dag som eFOLKET (14 auguati 2023).

Moderaternas “starke man” i Eskilstuna, kommunalrådet Jari Puustinen, … Läs mer “Puustinen (M) bidrar till att dra ett löjets skimmer över Eskilstuna”

Read more

Poliser i Eskilstuna känner oro: “Samordnade och genomtänkta satsningar krävs”

Narkotikamissbruket är omfattande och en stor orsak till det grövre våldet i Eskilstuna. Ungdomar finansierar sitt missbruk och leverne genom kriminalitet; som stölder och försäljning av droger.

– Brottsutvecklingen i vår kommun … Läs mer “Poliser i Eskilstuna känner oro: “Samordnade och genomtänkta satsningar krävs””

Read more

Norman Ohler: Droger i tredje riket. Det dopade blixtkriget. (Fischer & Co 2016)

Recension – Pjotr Grådask

1 phenyl-2-metylamino-propan-hydroclorid är formeln för den drog som hade en avgörande inverkan på nazismens framgångar i andra världskriget. Det är metamfetamin som massproducerades i miljontals doser, 35 miljoner … Läs mer “Norman Ohler: Droger i tredje riket. Det dopade blixtkriget. (Fischer & Co 2016)”

Read more