– Det har varit en del ordningsstörningar som både Kommunen, väktare och vi på Polisen jobbar med för att få bort, säger Polisen… (Foto: Polisen)

Eskilstuna: Öppen droghandel på Stadsbiblioteket – nu sätts väktare in

Personalen på Stadsbiblioteket i Eskilstuna slår nu larm och berättar om oroligheter och en öppen droghandel i deras lokaler. Det rapporterar SVT Sörmland. Personalen har bland annat hittat knark i bokhyllorna, och nu sätts väktare in för att stävja oroligheterna.

Både personal och besökare ska ha känt sig otrygga den senaste tiden. Enligt SVT Sörmland har bibliotekspersonalen hittat både knark bland bokhyllorna och använda sprutor inne på toaletterna.

Satt in väktare

Under jul- och nyårsveckorna sattes väktare in, och nu har man fattat beslut om att ha väktare på heltid under hela februari månad – något som kostar mycket pengar.

Olycklig utveckling

Sedan några år tillbaka möjliggör lagen att vissa personer kan portas från badhus och bibliotek. Lagen är dock ganska svår och komplicerad att använda på ett effektivt sätt i verkligheten. Det är en olycklig utveckling, då biblioteken ska vara en lugn och trygg plats dit man som exempelvis student ska kunna vända sig för att plugga och söka information.

Polisiär närvaro

Även Polisen har besökt Stadsbiblioteket i Eskilstuna:

– Det har varit en del ordningsstörningar som både Kommunen, väktare och vi på Polisen jobbar med för att få bort, säger Polisen…

You May Also Like