Efter att ha avlossat varningsskott valde Polisen till slut att avlossa verkanseld mot den unge mannen…

Ung man skjuten av polis i Eskilstuna under natten

Strax efter midnatt natten mot idag lördag larmades polis till en bostad i Röksta i Eskilstuna. Det med anledning av ett bråk inomhus mellan två personer.

När polis anlänt till platsen har en av personerna, en man i 20-årsåldern, tagit sig utomhus och riktat ett vapenliknande föremål mot Polisen.

– Varningsskott avlossades då, men den misstänkte släppte inte vapnet, varpå Polisen valde att avlossa verkanseld mot honom, berättar Polisens presstalesperson, Angelica Israelsson Silfver.

Den röda markeringen på kartan visar området Röksta i Eskilstuna, ett bostadsområde i närheten av stadsdelen Årby.

Fördes till sjukhus

Den misstänkte mannen fördes efter händelsen till Mälarsjukhuset. Han ska enligt uppgift inte ha blivit allvarligt skadad.

– Han är i nuläget misstänkt för grovt vapenbrott, grovt olaga hot samt grovt hot mot tjänsteman, säger Angelica Israelsson Silfver.

Arbetat på platsen under natten

Brottsplatsen var under natten mot idag lördag avspärrad, men avspärrningen togs bort tidigt i morse. Polisen har under natten genomfört en teknisk undersökning på platsen och genomfört utredningsåtgärder. Det ska ha funnits flera personer i bostaden som man hållit förhör med. Vittnen i kringliggande bostäder ska även de höras. De två personerna som ursprungligen bråkade på den aktuella adressen under natten är bekanta med varandra, enligt Polisen.

Angelica Israelsson Silfver, Polisen

Påverkad bilist jagades av polis i Eskilstuna

En man i 40-årsåldern misstänks för en rad brott. Det efter en bilfärd genom Eskilstuna under fredagen.

Det var på fredagsmorgonen som samtal inkom till Polisen gällande en man som var ute och körde bil påverkad. Flera polispatruller kallades ut till ärendet och ställde bland annat upp kontroller på flera platser runt om i Eskilstuna. Knappt 15 minuter senare får en av patrullerna syn på bilen och påbörjar då ett stoppförsök.

Föraren stannade inte, men vid det tillfället inleddes inte något formellt förföljande. Dock krävdes ett par stoppförsök innan föraren slutligen stannade bilen. Allting gick enligt Polisen lugnt till.

Påverkad och utan körkort

När det väl var stopp på färden stod det klart att mannen så väl var påverkad som körde utan körkort. Mannen är nu misstänkt för drograttfylleri, grov olovlig körning, för att ej ha stannat på polismans tecken samt stöld. Stöld med anledning av att man hittade föremål i fordonet som inte bedöms tillhöra mannen.

You May Also Like