Brottsplatsen i stadsdelen Fröslunda spärrades under tisdagskvällen av för en kriminalteknisk undersökning…

Grov misshandel i Fröslunda i Eskilstuna under tisdagskvällen

Strax efter klockan halv tio på tisdagskvällen larmades polis och ambulans till Björkhultsvägen i stadsdelen Fröslunda i Eskilstuna. Det med anledning av ett våldsbrott.

Ett antal misstänkta gärningsmän hade på platsen av oklar anledning misshandlat två personer med någon form av vasst tillhygge och trubbigt våld med vapenliknande föremål. Dessa två drabbade personer fördes med ambulans till Mälarsjukhuset för vård. De båda ska vara i 25-årsåldern.

– Vi arbetade initialt med att lokalisera brottsplatsen, lokalisera målsägare och skadade personer. Efter inledande förhör med vittnen från platsen började ett aktivt sökande efter gärningsmännen. Flera personer kontrollerades under kvällen och natten i områdena Råbergstorp, Stenby och Lagersberg, men det finns i nuläget ingen frihetsberövad person. Vidare utfördes så kallad dörrknackning vid brottsplatsen för att få in så mycket information som möjligt från allmänheten, berättar Polisens presstalesperson, Johnny Gustavsson.

Grovt vapenbrott

Brottsplatsen spärrades under tisdagskvällen av för en kriminalteknisk undersökning. En förundersökning gällande grov misshandel och grovt olaga hot är påbörjad från Polisens sida. I samband med händelsen misstänks även grovt vapenbrott. Det finns för övrigt ingen närmare information om de skadade personerna som fördes till sjukhus. Det ska dock inte röra sig om allvarliga skador.

Misshandel i kassakön i matbutik i Eskilstuna

Under tisdagseftermiddagen kallades Polisen till en matbutik i centrala Eskilstuna. Det med anledning av ett bråk som uppstått mellan två kunder i kassakön.

En man hade i butiken blivit slagen i samband med att han stod i kön i kassan. Enligt den slagne mannen hade den misstänkta mannen blivit arg för att han inte hade lagt någon avskiljare mellan varorna på varubandet.

Avskiljare – en pinne som markerar nästa kunds varor.

Den misshandlade mannen ska ha försökt följa efter gärningspersonen efter händelsen, men tappade bort honom efter en stund.

– När vi kom fram till butiken påträffade vi den slagne mannen. Han hade synliga skador i ansiktet, men den misstänkta personen hade då redan lämnat platsen, berättar Polisen.

Butiken har övervakningskamera

Polisen har upprättat en anmälan om misshandel. Den slagne mannen hade synliga skador i ansiktet, men ska inte ha blivit allvarligt skadad. Eventuellt kan butikens egna övervakningskameror identifiera gärningsmannen. Utredningen fortgår…

Johnny Gustavsson, Polisen.

You May Also Like