De två ynglingarna greps sent under natten mot söndagen…

Två personer anhållna efter lördagens skottlossningar i Eskilstuna

Sent under natten mot söndagen meddelade Polisen att man gripit två personer misstänkta för inblandning i lördagens skottlossningar i Eskilstuna (se tidigare artikel). Det handlar om två killar i 17-årsåldern. De båda anhölls under söndagen och är kända av Polisen sedan tidigare ärenden.

Polisen i Eskilstuna säger att de i nuläget inte ser någon direkt koppling mellan de båda skjutningarna som alltså ägde rum samtidigt – den ena i Årby och den andra i Nyfors. De nu anhållna 17-åringarna är misstänkta för inblandning i varsin skottlossning i de olika stadsdelarna.

Sörmlandspolisen får förstärkning

Polisen i Sörmland får nu ytterligare förstärkning efter helgens båda skottlossningar i Eskilstuna. Det kommer bland annat att handla om fler poliser i yttre tjänst. Polisen befarar att det nu finns en förhöjd risk för vedergällningar efter lördagens båda skjutningar.

Oscar Nissfolk, biträdande lokalpolisområdeschef i Eskilstuna.

– Vi får nu ytterligare förstärkning från Polisregion Öst och även andra polisregioner. Det för att bättre kunna utreda och arbeta förebyggande, säger Oscar Nissfolk, biträdande lokalpolisområdeschef i Eskilstuna.

Flera skott träffade glaset till entréporten till en fastighet i Årby under lördagen…

You May Also Like