Det fortsätter att skjutas i Eskilstuna – under tisdagskvällen ägde en ny skottlossning rum, denna gång på Centralstationen…

Skottlossning vid Centralstationen i Eskilstuna – fem personer gripna

Strax efter klockan sex på tisdagskvällen larmades Polisen till Centralstationen i Eskilstuna. Det med anledning av höga smällar som kunde uppfattas komma från skjutvapen. Flera personer larmade Polisen om detta.

Flera polisresurser involverades i ärendet och åkte till platsen i centrala Eskilstuna.

Skottlossningen är bekräftad

– I nuläget har vi inte påträffat någon skadad person. Avspärrningar har upprättats. Vi har funnit tecken på att en skottlossning faktiskt har inträffat, berättar Polisens presstalesperson, Dennis Johansson Strömberg.

Fem personer gripna

Senare under tisdagskvällen berättar Polisen att fem personer har gripits misstänkta för inblandning i skottlossningen. En av de gripna är i nuläget misstänkt för grovt vapenbrott och försök till mord. De andra fyra är misstänkta för medhjälp till försök till mord.

– Utredningen kommer att fortgå med ett stort antal vittnesförhör samt bland annat kriminalteknisk undersökning av brottsplatsen, säger Dennis Johansson Strömberg.

Brottsrubriceringen är just nu försök till mord samt grovt vapenbrott.

Dennis Johansson Strömberg, Polisen.

Tipsa Polisen

Polisen är i stort behov av allmänhetens hjälp för att utreda och komma till rätta med skjutvapenvåldet i Eskilstuna just nu.

– Alla iakttagelser av händelseförloppet är av intresse. Låt oss på Polisen avgöra vad som är viktigt eller inte för utredningen, säger Dennis Johansson Strömberg.

Man kan som vanligt tipsa Polisen på telefonnummer 11414.

Tågtrafiken har påverkats

Tågtrafiken har till viss del påverkats med anledning av tisdagskvällens skottlossning vid Centralstationen. Senare under kvällen sattes polishelikopter in i sökandet efter gärningspersoner. Kriminaltekniker ska också ha anslutit till brottsplatsen för att göra sitt jobb.

Polisen ska under tisdagskvällen bland annat ha spärrat av den så kallade Tillgången under Centralstationen.

En polishelikopter har hovrat över stora delar av Eskilstuna i skymningen under tisdagskvällen.

Polisen utreder eventuella kopplingar

Om tisdagens skottlossning har någon koppling till det mord som inträffade under skärtorsdagen eller andra våldsdåd i Eskilstuna är i nuläget för tidigt att säga.

– Förundersökningen utreds brett, och vi ser över eventuella kopplingar till andra händelser, berättar Polisens presstalesperson, Dennis Johansson Strömberg.

Läs också:

Skottlossning vid skola i Eskilstuna – En person avliden

You May Also Like