Polisen fick under lördagseftermiddagen jobba med avspärrningar – både i Årby och Nyfors…

Skottlossningar i både Årby och Nyfors i Eskilstuna

Polisen larmades vid femtiden under lördagseftermiddagen. Det med anledning av en skottlossning i stadsdelen Årby i Eskilstuna. Ett stort polispådrag tog sig till Årby och ett område runt Årbygatan 15 spärrades av. Minst fem skott ska ha skjutits i glaset till en entrédörr på den aktuella adressen.

Ungefär samtidigt ska det ha inkommit larm om ytterligare en skottlossning i Eskilstuna – närmare bestämt i stadsdelen Nyfors. Flera inringare säger sig ha hört flera skott i krokarna av Bergsgatan. Även i detta fall genomförde Polisen avspärrningar. Avspärrningarna ska ha gjorts på Nyforsgatan.

Inga skadade

I nuläget har Polisen inte påträffat på några skadade personer i samband med de båda skottlossningarna. Det har heller inte kommit några uppgifter från Mälarsjukhuset om skottskadade personer.

Tomhylsor hittade

Polisen har hittat tomhylsor både i Årby och Nyfors, vilket alltså bekräftar de båda skottlossningarna. Under lördagskvällen jobbade Polisen vidare med att bland annat höra vittnen på de båda brottsplatserna. Enligt Polisen har det varit mycket folk i rörelse vid de båda skottlossningarna, så det finns gott om vittnen att höra.

Samma lekplats som förut

När det gäller skottlossningen mot en entréport i Årby bekräftar Polisen att det ska röra sig om samma lekplats där en kvinna och ett barn skottskadades för några veckor sedan (se tidigare artikel). I det fallet har Polisen fortfarande inte gripit någon misstänkt gärningsman.

– Det handlar om samma lekplats som varit aktuell tidigare, bekräftar Polisens presstalesperson, Evelina Olsson.

Flera skott har träffat glaset till entréporten till en fastighet i Årby…

Två personer anhållna

Under lördagskvällen använde Polisen sig av drönare i luften. Man utreder lördagens händelser som mordförsök och grovt vapenbrott. Sent under natten mot söndagen kom uppgifter från Polisen om att två personer anhållits med anledning av de båda skottlossningarna.

You May Also Like