De tre Eskilstunaborna häktades under måndagen vid Söderorts Åklagarkammare i Stockholm…

Tre 18-åringar från Eskilstuna häktade misstänkta för mordet i Björktunneln i Stockholm

Tre 18-åringar från i Eskilstuna har häktats misstänkta för mord. Det efter förra veckans dödsskjutning i en biltunnel i Stockholm. De tre häktades under måndagen vid Söderorts Åklagarkammare i Stockholm.

Det var i förra veckan som Polisen larmades till Björktunneln vid Gullmarsplan i Stockholm efter en skottlossning (se tidigare artikel). Där hittades en person död i en bil. Den avliden 21-åringen var även han hemmahörande i Eskilstuna. De tre misstänkta männen, samtliga i 18-årsåldern, greps kort därefter i anslutning till bilen, och har nu alltså häktats. Samtliga tre är häktade på sannolika skäl misstänkta för mord. En av dem misstänks också för grovt vapenbrott. Samtliga nekar till brott

Kan ha varit ett vådaskott

Enligt uppgifter till tidningen Aftonbladet är polisens teori att 21-åringen dödats av misstag med ett vådaskott. Skottet kan ha avlossats när någon av de inblandade hanterade en pistol i bilen under pågående färd. Det är dock en teori som inte delas av kammaråklagare Daniel Jonsson vid Söderorts Åklagarkammare. Han menar istället att det troligtvis rör sig om ett planerat mord.

Välkänd i Eskilstunas undre värld

Den skjutne mannen ska enligt uppgifter ha varit en slags ledargestalt i Eskilstunas undre värld. Enligt uppgifter till tidningen Eskilstuna-Kuriren ansågs han vara en av “Fröslundas största”, och han ska ofta ha omgett sig med “springpojkar” från stadsdelen.

Både offer och misstänkta ska ha färdats i samma bil och enligt uppgifter till Aftonbladet ska den döde ha suttit i förarsätet. Det var alltså han som framförde fordonet vid tillfället. Samtliga inblandade är kända av Polisen sedan tidigare ärenden.

Eskilstunapolisen leder utredningen

Förundersökningen kommer nu att ledas av Söderorts Åklagarkammare i Stockholm, men det är Eskilstunapolisen som kommer att leda den fortsatta utredningen – det eftersom de inblandade är hemmahörande i Eskilstuna.

You May Also Like