Brottet har tydliga kopplingar till Eskilstuna, och nu har utredningen tagits över av polisområde Södermanland…

21-åring från Eskilstuna skjuten till döds i Stockholm

Den 21-åring som sköts till döds i Björktunneln vid Gullmarsplan i Stockholm på torsdagseftermiddagen är hemmahörande i Eskilstuna. Sörmlandspolisen kommer nu därför att ta över utredningen. Under eftermiddagen idag fredag väntas en presskonferens äga rum där eventuellt fler uppgifter kan komma fram.

Strax före klockan fem på torsdagseftermiddagen inträffade en skottlossning i Björktunneln i Stockholm. En man avled senare av sina skador och en förundersökning gällande mord inleddes i samband med det. Anhöriga till offret har underrättats.

Tre personer anhållna

Under förundersökningen greps och anhölls tre misstänkta gärningspersoner. De är nu misstänkta för mord. Samtliga inblandade är i 20-årsåldern.

Samtliga inblandade har kopplingar till Eskilstuna

– Efter vidtagna förundersökningsåtgärder har det framkommit att samtliga inblandade personer har tydliga kopplingar till Eskilstuna. Därför har utredningen nu tagits över av oss inom polisområde Södermanland, berättar Polisens presstalesperson, Dennis Johansson Strömberg.

Dennis Johansson Strömberg, Polisen.

Stora trafikstörningar i Stockholm

Det var alltså sent på torsdagseftermiddagen som en 21-årig man hittades med allvarliga skador i en bil i Björktunneln vid Gullmarsplan i Stockholm. Polisen stängde av alla infarter till Södra Länken under ett par timmar, vilket medförde stora trafikstörningar. Mannen, som enligt Polisen ska ha blivit skjuten, avled under natten mot fredagen av sina skador. Enligt tidningen Aftonbladet ska offret ha skjutits i huvudet, och ett vapen ska ha påträffats i bilen.

En stor insats pågick under torsdagskvällen, vilket medförde stora trafikstörningar. Under ett par timmar var alla infarter till Södra Länken avstängda.

You May Also Like