Polisen fick rycka ut till stadsdelen Norr i Eskilstuna under söndagskvällen…

Skottlossning på Norr i Eskilstuna – Fyra personer anhållna

Strax före klockan nio på söndagskvällen fick Polisen ta emot ett flertal larm om höga smällar i stadsdelen Norr i Eskilstuna. Väl på plats påbörjade Polisen sitt arbete med bland annat avspärrningar och förhör med vittnen.

Ungefär en timme senare, vid tiotiden på söndagskvällen, meddelade Polisen att man gripit fyra personer. Det handlar om fyra män i 30- till 40-årsåldern. Samtliga anhölls av åklagare senare under natten mot måndagen.

Det finns inga uppgifter om någon skadad person i samband med söndagens skottlossning. Skottlossningen ska ha ägt rum på Ester Kvarnströms Gata på Norr i Eskilstuna och Polisen hade under kvällen stora avspärrningar i området.

Kan ha varit firande

Enligt Polisen var det under söndagen oklart vad skottlossningen egentligen handlade om. Det ska eventuellt ha pågått något slags firande i området under kvällen, och att skotten kan ha varit något som avfyrats i samband med festligheterna. Detta är dock ingenting som fullt ut bekräftas av Polisen i nuläget.

De fyra personer som under natten anhölls är nu skäligen misstänkta för grovt vapenbrott. Polisen jobbar nu under måndagen vidare med ärendet – bland annat med förhör och andra utredningsåtgärder. Polisen har också gjort en husrannsakan.

Två skottlossningar på en helg

Detta var den andra skottlossningen i Eskilstuna under en och samma helg. Under lördagskvällen hade Polisen en stor insats på Bellmansplan. Det efter att flera skott avlossats mot en entréport till ett hyreshus där (se tidigare artikel).

Bilderna visar den drabbade entréporten på Bellmansplan 3 efter lördagens skottlossning – flera skotthål syns tydligt i både glas och plåt.

You May Also Like