Tobias Billström. Fotot från regeringen.se.

Tidölagets utrikesminister Tobias Billström är hyckleriets och ynkedomens personifiering

Tobias Billström (M) är en ynklig utrikesminister i en ynklig Tidölags-regering. Han försökte låta hård och bestämd när han igår (13 mars 2024) deklarerade att de tre så kallade IS-kvinnorna och deras fem barn inte kommer att få någon hjälp att komma tillbaka till Sverige. Billström menade att kvinnorna frivilligt åkt till Syrien för att ansluta sej till terrorsekten Islamiska Staten (I.S.). Han menade att dom får ta konsekvenserna och får stanna i fånglägret i den norra kurdkontrollerade delen av Syrien.

Sverige har inget ansvar för dem menade Åkesson-lakejen Billström.

Ett sådant fejkat tufft uttalande går säkert hem hos många som inte är insatta och/eller inte tänkt igenom saken. Men Billström utelämnar slugt viktiga delar av ekvationen.

Dessa kvinnor är i dag i ett fångläger upprättat av den kurdiska befrielserörelsen PYD som kontrollerar en del av norra Syrien. Ett område som också kallas Rojava. Kurderna vill att västländerna tar hand om de före detta I.S. medlemmar som är medborgare i dessa länder. Att det fallit på kurdernas lott att internera dem beror på att det är kurderna som besegrade den vidriga terrorsekten I.S. Men kurderna har brist på resurser. Deras områden är dessutom utsatta för attacker och bombningar utförda av Erdoğans turkiska armé och hans allierade bland syriska fundamentalistiska islamister.

PYD offrade över 10 000 unga soldater i kriget mot Islamiska Staten. Dom besegrade terroristerna och försvarade därmed oss alla mot det hot som dessa terrorister utgjorde. Dom gjorde ett offer i liv, Tidölags-regeringen tackar genom att vägra att ta kostnaden för de internerade svenska medborgarna. Även den kostnaden tycker Billström att kurderna får ta. Vilken snikenhet, otacksamhet och ynkedom!

Och barnen? Vilka brott har dom begått som Billström vill att dom ska ta konsekvenserna av?

Allt påminner om de norska makthavarnas behandling av barnen till “tyskejänterna”. Barn till norska kvinnor som hade haft relationer med tyska soldater. Idag betraktar de norska myndigheterna hanteringen av dessa barn som en skam för Norge. Vi bör redan nu slå fast att Billströms och Tidölags-regeringen agerande gentemot barnen till de så kallade I.S.-kvinnorna är en skam för Sverige.

Men sveket mot kurderna går ännu längre än denna vägran att ta hem de svenska medborgarna i fånglägren. När I.S. besegrades av kurderna såg man på många håll i världen PYD:s kamp som en hjälteinsats. Med rätta. Sverige upprättade under den förra regeringen vänskapliga förbindelser med PYD och Rojava. Men Erdoğan krävde för att släppa in Sverige i NATO att Sverige skulle acceptera att Turkiet terrorstämplat PYD och därmed skulle Sverige avbryta allt samarbete med PYD. Inte bara sluta samarbeta.

Sverige behandlar idag PYD, PYD:s medlemmar och PYD:s sympatisörer som om dom vore terrorister. Tänk efter. Den organisation som offrat över tiotusen unga kämpar för att befria oss alla från terroristerna i I.S., den organisationens medlemmar och sympatisörer stämplar Tidölags-regeringen som terrorister, parias, som oberörbara.

Istället hjälper den svenska regeringen Turkiet i jakten på kurder i Sverige. SÄPO och den turkiska hemliga polisen samarbetar i detta smutsiga värv. Det faktum att den socialdemokratiska regeringen under Magdalena Andersson spelar med i detta är naturligtvis ytterligare en dimension av ynkedomen.

Med kapitulationen för Erdoğan, sveket mot kurderna och integreringen i det USA-ledda NATO har de sista resterna av det som var progressivt i det socialdemokratiska Sveriges internationella politik likviderats. Det går en röd tråd från skotten på Sveavägen till beslutet att upprätta 17 US-amerikanska militärbaser på svensk mark.

Peter Widén

You May Also Like