Picnic i Parken. Foto: Linnéa Lindbom.

Svängigt i Stadsparken

Vi bjöds in till ett svängigt och skönt Picnic i Parken på onsdagen den 10 juli i Stadsparken.

Dom första som intog stora scenen på Picnic i Parken var Tandla all stars. Med Ola Sjönneby i spetsen fick storbandet hela parken att svänga.
Tandla all stars bjöd på musik med allt från Duke Ellington till Jill Jonssons melodifestivalen låt “Crazy in love” men i denna tappning spelades i jazzversion. Den sistnämnde låten sjungen av syskonen Amalia och Elin Sjönneby, som bjöd på mer sång med bandet och även tillsammans med Sven Jauring.

I andra akten fick vi ta del av båda arrangörerna till Picnic i Parken, Micke Byström och Peter Torsén på scenen.

Peter Torséns Ungdomssynder tog oss tillbaka till 70-talet. Vi fick leva oss in i Torséns ungdomssynder. De spelade sina egna låtar från den tiden, men även en av hans inspirationskällor Lou Reeds “Perfect day” fanns på repertoaren.

Bandet Westwood Sound svepte in på scenen här näst med sin melodiska musik.

Mystisk och mjuk stämsång med en känsla av hopp i tonerna. Westwood sound skapade en skön och lugn stämning genom publiken i parken.

Jag känner verkligen att en mordgåta ska lösas när Bror Gunnar Jansson intog scenen. Enmannabandet ger en 50-tals känsla i både Janssons look som i musiken. Gitarrbaserad musik med en hint av grunge som gör hela showen både spännande och dramatisk.

En spännande svängig och skön kväll i stadsparken som bjöd på sol även denna gång.

Linnéa Lindbom

You May Also Like