Skensta Hornkvartett överraskade med att ha Alphorn som Markus Maskunitty framförde med horngruppen.

Sista Picnic i parken 2019

I sommarens sista Picnic i Parken tog sig även denna onsdag 24 juli Eskilstunaborna till stadsparken för att njuta av musik, lek och picknick. Vi fick ta del av bandet som startade Picnic i Parken, Mike Beat & His Hopeless Strummers och även nya ansikten så som Julia Antsvee-Lindhé.

Skensta Hornkvartett överraskade med att ha Alphorn som Markus Maskunitty framförde med horngruppen. Alphornet tog sig ner från scenen och förtjusade alla som lyssnade.

Horn kanske är mest förknippad med filmmusik, men Skensta visade upp att det även går att spela kända Queen låtar och spela det som traditionellt sätt spelas av violin. Äppelbo gånglåt fick dem att låta spännande.

När S.H.O.P – Söderlind Hellkvist Organjazz Project kom upp på scenen fick vi njuta av orgeljazz när den är som bäst. Organisten Andreas Hellkvist spelade tillsammans med gitarristen Erik Söderlind och på trummor Ali Djeridi. Det är en klassisk uppsättning inom genren. Orgeltäcket svepte verkligen över publiken och Hellkvist beskriver orgeljazzen från 50- 60-talet som “råsvängig” och det beskriver även deras musik väldigt väl.

Med gitarr och fantastisk röst intar Julia Antsvee-Lindhé scenen. Det är inspirerande att se nya musiker på Picnic i Parken och jag tycker Antsvee-Lindhé gör det på bästa sätt och tar över publikens uppmärksamhet. Med sånger från sin vardag och sitt liv får vi ta del av musikglädje och till och med en helt nyskriven låt som blev klar dagen innan den framfördes i parken.

Som avslut på Picnic i Parken för i år klev bandet som startade idén till detta initiativ upp på scenen. Mike Beat & His Hopless Strummers har tagit sig från trottoaren mitt emot stadsparken och upp på scenen. Det finns förståelse varför detta band trollbinder många med sin musik, får många musiker att vilja sluta upp och spela med dem. Med Micke Byström i spetsen som är en av arrangörerna till Picnic i Parken spelar bandet en blandning av musik i genren Americana.

Styrkan i flertalet, kärlek till musiken och hur viktig livemusik är, det är vad som kan tros har skapat Picnic i Parken och har hållit även en tredje sommar.

Linnéa Lindbom

You May Also Like