Företagen förbinder sig att ta emot elever på praktik.

Rinmangymnasiet + Eskilstuna Fabriksförening = Arbete

Rinmangymnasiet och Eskilstuna Fabriksförening startar ett långsiktigt samarbete – Science College. Det för att säkerställa att eleverna får utbildningar som är anpassade för vad branschen och arbetsmarknaden kräver.

– Det här är en viktig satsning som Eskilstuna och Rinman gör tillsammans med det lokala näringslivet. När programmen och utbildningarna utvecklas efter branschens och arbetsmarknadens behov skapas ännu bättre förutsättningar för att fler ungdomar kommer in i arbete. Det är ett viktigt bidrag till Eskilstunas utveckling och framtid, säger Robin Tannarp (M), ordförande i Gymnasienämnden.

Rinman Science College avser Teknikprogrammet, Industritekniska Programmet och Naturvetenskapliga Programmet.

Företagen förbinder sig att ta emot elever på praktik

En avsiktsförklaring har upprättats för hur samarbetet ska gå till. Den innebär att skolan förbinder sig att utveckla undervisningen i dialog med företagen. Undervisningen ska innehålla praktiska moment från företagens verklighet. Medarbetare ska erbjudas löpande kompetensutveckling i senaste tekniken, och företagen ska i sin tur förbinda sig att ta emot elever på praktik.

Utbildning med hög kvalitet

– Det här betyder att vi kommer att ha utbildningar som utvecklas tillsammans med näringslivet. Våra elever kommer att få en utbildning med hög kvalitet där vi tydligt tar hänsyn till vilken kunskap som branschen tycker att eleverna behöver, säger Sara Berglund, rektor vid Rinmangymnasiet i Eskilstuna.

Avsiktsförklaringen skrevs på i veckan

Nu i veckan signerades avsiktsförklaringen av rektor Sara Berglund, Gymnasienämndens ordförande Robin Tannarp (M) samt Gösta Reinl, vd för Eskilstuna Fabriksförening och Jan Lindoff, projektledare för Eskilstuna Fabriksförening.

– Jag tycker det är väldigt viktigt för våra företag i Eskilstuna att vi får en skola som är högkvalitativ och dit många elever söker sig, säger Gösta Reinl, vd för Eskilstuna Fabriksförening.

Läs även:

Utbildning som ger jobb!

You May Also Like