Nu i dagarna var det filmpremiär på Biostaden i Eskilstuna…

Elever från Gymnasiesärskolan i Eskilstuna “dansar runt i världen”

I samarbete med Kulturskolan har elever från Gymnasiesärskolans Individuella Program tagit fram en film där de visar danser från 11 länder. Tillsammans är de modiga och växer som individer.

Elever på Gymnasiesärskolans Individuella Program har tillsammans med Kulturskolan tagit fram en film där de framför danser från 11 olika länder, bland annat Syrien, Kurdistan, Somalia, Vietnam, Rumänien och Finland. Dansen har skett under de undervisningstimmar som eleverna haft idrott och hälsa eller estetisk inriktning. Det har varit gymnasieelever från årskurs 1 till 4 som deltagit.

Premiär på Biostaden

Nu i dagarna var det filmpremiär på Biostaden i Eskilstuna, då bland annat vårdnadshavare, pedagoger och skolledning fick möjlighet att se filmen. Nio danser har spelats in, och två danser framfördes live i samband med filmvisningen. Eleverna har valt att döpa sin föreställning till “Vi dansar runt i världen”.

“Ungdomarna växer som individer”

– Det är helt fantastiskt att vi har en kulturskola i Eskilstuna som kan göra denna typ av samarbete med oss. Vi har jobbat mycket med att få eleverna att känna delaktighet i projektet. Ungdomarna som deltar växer som individer, vågar utmana sig själva och bygger mod att våga ta steget ut i världen, säger Karin Rundgren, speciallärare på Gymnasiesärskolan på Rinmangymnasiet.

“Ett steg ut i vuxenlivet”

– Det här samarbetet är ett bra exempel på hur vår verksamhet lever upp till skolans ledord att vara modiga, öppna och ansvarsfulla. Modet hos både pedagoger och elever som vågar genomföra projektet. Öppenhet då vi visar vår verksamhet och samarbetet. Vi tar ansvar för att ge eleverna bra förutsättningar att våga ta steget ut i vuxenlivet, säger Nina Svärd, rektor på Rinmangymnasiet.

Från och med i sommar kommer Gymnasiesärskolan i Eskilstuna att byta namn till Anpassad Gymnasieskola.

Biostaden i Eskilstuna

Biograf Biostaden (Svenska Bio) är en relativt nybyggd biograf på Väster i Eskilstuna. Biostaden, som invigdes i december 2020, har en av Sveriges största biodukar och åtta salonger och är en av de modernaste biograferna i landet – både vad gäller ljud och bild.

Läs också:

Eskilstuna får ny scen för dans och cirkus

You May Also Like