Genom glasväggarna kan eleverna följa processen på nära håll och få en djupare förståelse för robottekniken… (Foto: Eskilstuna Kommun)

Eskilstuna: Industriell robotteknik på schemat på Rinmangymnasiet

En spännande nyhet på Rinmangymnasiet i Eskilstuna – den 1 mars kommer RobotLAB att invigas på Rinman Science College (RSC). Det är ett viktigt steg framåt för skolans utbildningar.

– Vi är glada att kunna erbjuda eleverna på Rinman Science College ännu mer praktisk utbildning genom industriell robotteknik. RobotLAB kommer att ge eleverna kunskap om hur industrirobotar fungerar. Tack vare RobotLAB blir våra elever mer förberedda för ett arbetsliv inom industrin, berättar Sara Berglund, rektor på Rinmangymnasiet.

En djupare förståelse för robotteknik

Genom att ge roboten olika kommandon får eleverna möjlighet att se dess förmågor i handling, från att lyfta och flytta föremål till att kanske till och med skriva några ord. Genom glasväggarna kan eleverna följa processen på nära håll och få en djupare förståelse för robottekniken.

Det är främst elever från RSC Industritekniska program och Teknikprogrammets produktionsinriktning som kommer att dra nytta av RobotLAB. Men även elever från andra inriktningar på Teknikprogrammet och Naturvetenskapsprogrammet kommer att ha nytta av det.

RobotLAB är resultatet av ett nära samarbete mellan Rinmangymnasiet, Eskilstuna Fabriksförening och Eskilstuna Kommun. Tillsammans har man arbetat för att skapa en stimulerande miljö där eleverna kan utvecklas och lära sig på bästa möjliga sätt.

Läs också:

Rinmangymnasiet + Eskilstuna Fabriksförening = Arbete

Rinman Science College-dag anordnas på Rinmangymnasiet i Eskilstuna

Rinmangymnasiet i Eskilstuna anordnade aktivitetsdag för eleverna

You May Also Like