Nya punksinglar i mars

Mars har bjudit på en hel del bra ny musik. Här kommer tre tips från mig som jag tycker att ni kan spana in. Det känns överlag som att det här kan bli ett riktigt bra musikår.

Sekunderna – Vägen Hem

Det här är ett band som har fått väldigt bra kritik, deras två EPs har hyllats nästan överallt. Vägen Hem är deras första singel från ett kommande album. Den här låten sticker inte ut särskilt mycket från deras tidigare material och det är jag tacksam för, de har verkligen hittat rätt med deras raka, poppiga och melankoliska punkrock. Det bådar gott och det är nog många som ser fram emot deras album nu.

Dropkick Murphys – We shall overcome

Det här är ett band som jag har lite blandade känslor för. Jag har inte varit jätteimponerad av deras skivor, men deras senaste album Turn Up That Dial tyckte jag var riktigt bra. Dropkick Murphys är ett av de stora banden inom Celtic Punk-genren med en mix av irländsk folkmusik och punk. Med den här klassiska medborgarrättslåten fortsätter de i samma spår som på Turn Up That Dial.

We Shall Overcome spelades för första gången in 1901 men är kanske mest känd med Joan Baez, Pete Seeger och Bruce Springsteen. Att Dropkick Murphys nu gör sin version av låten är inte så konstigt med tanke på att den användes mycket av The Northern Ireland Civil Rights Association under 60- och 70-talet.

Krymplings – Foliehatt

Det här är ett allstar-band som jag egentligen inte tänkt så mycket på sedan mitten av 90-talet när de släppte deras självbetitlade album. Här har vi medlemmar från Dia Psalma, Charta 77, De Lyckliga Kompisarna, Coca Carola och Köttgrottorna. Låtarna på albumet från 1994 följde tidens tand med lite putslustiga texter medan den här låten är mer seriös. Jag tycker att den påminner mycket om hur Charta 77 har låtit på deras senaste skivor så det lutar väl åt att Granberg har skrivit den, men med Krymplings vet man så klart aldrig.

You May Also Like