Nybyggnationer Balsta - Foto: Rene Forsman

Protester inom S mot ”social-moderaternas” utförsäljningslinje

”Det är för mig obegripligt att man som socialdemokrat i Kommunfastigheters AB kan gå med försäljning av dessa hus.”

Den senaste försäljningspropån från från Kommunfastigheters VD Bertil Andersson (M) har orsakat reaktioner bland socialdemokrater i Eskilstuna. Dessa är samtidigt reaktioner mot det egna partiets ledande lokala politiker.

Ovanpå den nyligen genomförda försäljningen av 92 lägenheter föreslås nu att 24 av de lägenheter som Kommunfastigheter bygger vid gamla Tunafors skola skall säljas ut. Enligt Bertil Andersson har man ännu inte bestämt om man skall sälja till en bostadsrättsförening eller till en privat byggherre.

Frågan om utförsäljning måste dock för beslut passera kommunfullmäktige, och inom S finns det ledamöter som säger att man nu ”måste sätta ned foten”. I en debattartikel i Eskilstuna-Kuriren (4/12) argumenterar Hans Bergström (socialdemokratisk ersättare i kommunfullmäktige) energiskt för kraftig ökning av antalet hyresrätter, och för en förvaltning av dessa genom allmännyttan, det vill säga i Eskilstuna nu Kommunfastigheter.

Även Hyresgästföreningen protesterar. Föreningens ordförande Tommy Holm har varit en skarp kritiker mot tidigare utförsäljningar och upprepar nu sin förenings avståndstagande.

Liknande artiklar:
Det här är premiär för Månadens band i eFOLKET. Först ut är Avund som under
För en vecka sedan anordnade vi en paneldiskussion med våra politiker för att få svar
Majoritetens förslag på sänkning med 20 miljoner fick hård kritik i kommunfullmäktiges debatt om budgetkomplettering
Häromdagen uppmärksammade eFOLKET att riksradions P1 valt att kontakta och intervjua Eskilstunas kommunstyrelseordförande Jimmy Jansson.