Så var Nyårsnatten i Sörmland!

Från igår kväll fram till i morse (Nyårsdagens morgon) har Polisen hanterat ca 120 ärenden runt om i Sörmland. En person har gripits, tretton personer har omhändertagits för nyårsfylleri/ordningsstörning och tre personer har fått följa med för provtagning på grund av misstänkt drogpåverkan.

Raketskjutning mot polis

Strax före klockan elva på Nyårsaftonens kväll befann sig Polisen på Stortorget i Katrineholm och det var mycket folk från allmänheten som också hade samlats där för att fira in tolvslaget. Vid kvart i ettiden på natten meddelade en polispatrull att två poliser fått raketer skjutna mot sig. Även en person från allmänheten hade träffats av en raket. Personen från allmänheten fördes med ambulans till sjukhus för kontroll. De båda poliserna ska enligt uppgift ha klarat sig bra. En anmälan om blåljussabotage har skrivits.

Träffad av raket i ansiktet

Vid tolvslaget larmades polis till en bostad i centrala Eskilstuna med anledning av att en person stått på en balkong och då fått en raket i ansiktet – oklart på vilket sätt. Mannen i 25-årsåldern fick följa med ambulans till sjukhus för omplåstring. En anmälan om vållande till kroppsskada har skrivits.

Fyllebråk

Vid tvåtiden i natt larmades polis till området Laggarhult i Katrineholm med anledning av fyllebråk utomhus. En man ska ha slagit en annan man med ett tillhygge och dessutom rivit en kvinna i ansiktet. Väl på plats greps en man i 20-årsåldern. Han är nu misstänkt för misshandel samt grov misshandel. Målsägande, en man i 50-årsåldern och en kvinna i 55-årsåldern, fick följa med ambulans till sjukhus för kontroll.

Flera bränder i Eskilstuna

För övrigt har Polisen i Sörmland under Nyårsnatten fått in många telefonsamtal om smällare och fyrverkerier, men det är ingenting utöver det normala för att vara på en Nyårsnatt, säger Polisen i Sörmland. Dessutom har Räddningstjänsten i Eskilstuna, Strängnäs och Flen fått åka ut på ett 40-tal ärenden som nästan uteslutande har handlat om fall där smällare och fyrverkerier varit huvudtemat. I stadsdelen Hällbybrunn i Eskilstuna ska en container ha brunnit i närheten av en förskola. Under Nyårsnatten ska det ha brunnit i någon form av material på Västerleden i Eskilstuna. Det i höjd med Hotell Tuna Park. Ytterligare en containerbrand ägde rum under natten – denna gång i bostadsområdet Myrtorp. Enligt uppgift ska också klädåtervinningen vid Stora Coop i Tuna Park i Eskilstuna ha brunnit under natten. Under natten ska också några raketskjutande människor ha råkat sätta eld på sin egen fyrverkeripjäs. Den händelsen ska ha ägt rum vid Munktellbadet i Eskilstuna.

Brand i flerfamiljshus

Under Nyårsnatten uppstod en brand i ett flerfamiljshus i Katrineholm. Det ska ha handlat om en gasolflaska på en balkong som fattat eld varpå rök sedan spred sig till en lägenhet och ett trapphus. En lägenhet ska i samband med händelsen ha rökskadats, men ingen person ska ha skadats.

You May Also Like