Omslag från Lars Borgnäs bok: Olof Palmes sista steg - i sällskap med en mördare. Foto: Patrik Grobheiser / eFOLKET.

Personer med noll koll på Palmeutredningen hånar dem som har koll

Det här har varit ganska genomgående under de nu 34 år sedan Olof Palme avrättades. Personer, som med uppenbart bristfälliga kunskaper om mordutredningen, fäller nedlåtande omdömen om personer som verkligen har satt sig in i frågan. Här är två omdömen om journalisten Lars Borgnäs bok, som de inte har läst.

“Häromveckan var det en pensionerad tv-reporter som visste hur mordet gick till. Om jag förstod rapporteringen rätt var mördaren inte ute efter Olof utan Lisbeth.”

–Peter Kadhammar, Aftonbladetkolumnist 26 februari

Länk till artikeln:

“Berggren blev skandalöst nog inte ens nominerad till Augustpriset för sin litterärt ljuvliga, mödosamt genomarbetade bok. En som däremot gick och vann det priset är kärleksromanförfattaren och DN-tänkaren Lena Andersson. Andersson har nyligen skrivit förord till en bok där en Palmespanare på något slags allvar verkar hävda att Lisbeth Palme var den egentliga måltavlan den där kvällen, och att hon sedan medvetet har försökt sabotera mordutredningen.”

–Thomas Engström, Aftonbladet kultur 28 februari

Länk till artikeln:

För att vara övertydlig: I boken framgår det tydligt att Lars Borgnäs ser det som självklart att det var Olof Palme som skulle skjutas ihjäl, vilket han konsekvent har framfört i radio, TV och i böcker sedan året efter mordet. I boken presenterar han nya uppgifter om att toppar inom Säpo kan ha varit inblandade i mordet.

Tommy Jansson

Tidigare chef för Stockholmspolisens mordkommission: “Höga Säpo-poliser bakom mordet på Olof Palme”

You May Also Like