Bild från Öppet arkiv.

Uppgift inifrån Palmeutredningen: DET HANDLAR OM SYDAFRIKA!

På den 34:e årsdagen av avrättningen av Sveriges statsminister Olof Palme kommer uppgiften, med ursprung i mordutredningen, att det heta spåret inte är den så kallade Skandia-mannen utan ett sydafrikanskt mordkommando.

Nyheten har idag (28/2) publicerats i tidningen Expressen, som gjort en intervju med författaren och journalisten Lars Borgnäs. Denne har i sin tur fått uppgiften från “en person med insyn i Palme-utredningen”

Enligt källan kommer utredningen att hävda att de ansvariga för avrättningen av Olof Palme finns i Sydafrika, och man kommer också att namnge en grupp agenter som sannolikt deltagit aktivt i mordoperationen. Källan hävdar vidare att någon form av erkännande kan komma, och möjligen kan man också få fram teknisk bevisning.

Däremot tycks utredarna – av någon anledning –  inte vara alltför optimistiska när det gäller möjligheten att nå fram till att väcka åtal.

Det ska enligt Borgnäs källa också vara så att några svenskar inte figurerar bland de heta namnen.

Lars Borgnäs kommenterar detta, och säger att han själv är övertygad om att svenskar deltagit, och att den som höll i revolvern var svensk. Han menar att ljuset måste riktas mot personer inom SÄPO och mot högerextrema poliser och militärer.

Läsare som följt eFOLKETs bevakning vet att tidningens hållning alltid varit att kontakterna mellan svenska högerextremister, höga SÄPO-poliser och den sydafrikanska apartheidregimen måste utredas.

eFOLKET har också vid flera tillfällen citerat en person, närstående till Olof Palme, som bestämt hävdat att “om apartheidregimens säkerhetstjänst varit inblandad, vilket är sannolikt, har den krävt grönt ljus från brittiska MI-6 och USA:s CIA”.

Att tro något annat vore väldigt naivt, har denna person sagt till eFOLKET.

Har Krister Petersson nu satt en sten i rullning som genom sin framfart kommer att leda till att sådant kommer i dagen som inflytelserika krafter under 34 år gjort allt för skymma, dölja och förneka?

You May Also Like