“Munktellstadsgranen” – Kreativa skapelser

I en friidrottsarena kan många aktiviteter hållas. Det blev vi varse om med den bomässa som hölls i munktellarenan i helgen. Vad som dock redan fanns på plats, och som förmodligen kom i skymundan av mässan, är Kommunfastigheters årliga designtävling, ”Munktellstadsgranen” arrangerat tillsammans med Munktellarenan och Eskilstuna folkhögskola.

Mittemot Munktellarenans kafeteria står tio stycken excentriska och kreativt skapade julgranar uppställda i en horisontell rad. Granar byggda av LP-skivor, metallskrot, granar med hängande galgar, kapsyler, granar som mer liknar en klädesdocka, är några av de tio uppställda granarna. Längst till vänster i raden står det enda icke granrelaterade föremålet placerad – en valurna.

Detta evangemang är nämligen en tävling. Varje frivillig förbipasserande har rätt att lägga en röst på sin favoritgran. Vinnaren kommer sedan placeras i Företagarens Hus under hela december, och vinnarens skapare får ett pris på 5000 kr. Vinnargranen kommer presenteras på Eskilstuna folkhögskola 25 november kl. 17:30.

Foto: Freddy Jacobsen

You May Also Like