Konsertkväll på Internationella Kvinnodagen

På torsdag den 8 mars under Internationella Kvinnodagen arrangerar Västra Porten en konsertkväll. Sju kvinnliga artister från Eskilstuna kommer att uppträda och biljettpriset ligger på 100 kr.

Delar av intäkterna under kvällen kommer att gå till Terrafem som är en ideell organisation. De arbetar för kvinnors och flickors rätt att leva utan mäns våld och dominans. Ulrica Sjöberg som är med och arrangerar tycker att det är en viktig fråga att stärka och stötta utsatta kvinnor.

Mathilde Stavehaug är en av artisterna som uppträder, hon tycker att det här evenemanget är ett jättebra initiativ. Det är extra aktuellt nu med tanke på vad som avslöjats i Metoo-rörelsen. Kulturbranschen ser ut som samhället i stort så att lyfta kvinnliga kulturutövare är väldigt positivt. Hon tycker att Eskilstuna ligger i framkant vad det gäller förutsättningar för kvinnliga artister men att det fortfarande finns mycket kvar att jobba med.

Mathilde Stavehaug

För Mathilde är Internationella Kvinnodagen viktig. Det är en dag då vi kan sätta extra fokus på den ojämnställda värld vi lever i och att kunna samlas för att lyfta kvinnors rättigheter som faktiskt också är mänskliga rättigheter. Det är även en dag då vi kan minnas och hedra alla starka kvinnor som kämpat för sådant vi tar för givet idag.

 

 

Utöver Mathilde Stavehaug uppträder även Matilda Frisk, Linda Ahlsén, Angelina Pavanelli, Cili, Tove Wikström och Lena Dahlström. Dessutom kommer även Eskilstuna United finnas på plats.

Första artisten går på scenen klockan 20.00 och varje artist spelar runt 20 minuter var.
Evenemanget på Facebook 

You May Also Like