På plats finns medarbetare från Mötesplatsen, skola och förskola, Trygga Unga med flera…

Efter oroligheterna: Mötesplatsen i Årby i Eskilstuna håller extraöppet under helgen

Med anledning av fredagens skottlossning i stadsdelen Årby i Eskilstuna, där en kvinna och ett litet barn skottskadades, håller Mötesplats Årby öppet – både under lördag och söndag. Detta för att erbjuda samtal och stöd till stadsdelens invånare.

– Det som har skett är väldigt allvarligt. Vi förstår att många känner oro, och därför öppnar Mötesplatsen i Årby för samtal och stöd, säger Lisa Edholm, områdeschef för Barn- och utbildningsförvaltningen i Eskilstuna.

Kommunen har aktiverat POSOM

Mötesplatsen kommer att vara öppen nu under helgen – både lördag och söndag från 13.30 till 18.00. På plats finns medarbetare från Mötesplatsen, skola och förskola, Trygga Unga med flera. Krisstödjare från POSOM kommer också att finnas i området. POSOM nås på telefon 0737-651730 när de är i Årby.

Vill se skjutningarna som ett nationellt krisläge

Efter den senaste skottlossningen i stadsdelen i Årby i Eskilstuna, där alltså en kvinna och ett barn skadades vid en lekplats (se tidigare artikel), kräver nu Kommunstyrelsens ordförande, Jimmy Jansson (S), att man ska se skjutningarna i Eskilstuna som ett nationellt krisläge.

– Vi vill att man samlar Riksdagens partier och sätter igång och agerar med samma kraft som man gjorde under pandemin, säger Jimmy Jansson.

Jimmy Jansson menar att den senaste skjutningen är del av en uppgörelse mellan två gäng:

– Det är individer i två stadsdelar (Årby och Skiftinge) som bestämt sig för att ha ihjäl varandra, och de verkar inte sky några medel, säger Jimmy Jansson.

Flera riksdagspolitiker besöker Årby under helgen

Under lördagen besöker Statsminister Magdalena Andersson (S) Eskilstuna – det med anledning av fredagens skjutning i Årby. Flera partiledare för riksdagspartierna har eller ska besöka stadsdelen Årby nu under helgen. Moderaternas Ulf Kristersson var på plats i bostadsområdet redan tidigare under lördagen, då tillsammans med Jari Puustinen, gruppledare för Moderaterna i Eskilstuna. Även Ebba Busch (KD) har för avsikt att besöka Årby under lördagen.

Läs också: Kommunstyrelsens ordf. i Eskilstuna, Jimmy Jansson: ”Dags att hänga ut dessa kända brottsaktiva i sociala medier”

You May Also Like