Polisen hade under torsdagsmorgonen fortsatt närvaro samt avspärrningar i Årby Centrum – det efter onsdagskvällens skottlossning…

Fortsatta avspärrningar i Årby i Eskilstuna efter skottlossning

Under torsdagsmorgonen finns fortfarande en mindre avspärrning kvar i Årby Centrum i Eskilstuna – det efter onsdagskvällens skottlossning, då en man skadades allvarligt (se tidigare artikel).

Mannen ska enligt uppgift ha blivit beskjuten från en bil som sedan lämnade området. Den skottskadade mannen fördes under onsdagskvällen till Mälarsjukhuset för vård. Under torsdagen bekräftas det att mannen fortsatt vårdas på sjukhuset med allvarliga skador. Det ska handla man, 24 år gammal och bosatt i Årbyområdet. Enligt uppgift ska han vara känd av Polisen sedan tidigare ärenden. Han kan också kopplas till den pågående kriminella gängkonflikten i Eskilstuna som ledde till flera skjutningar under förra året. Det finns i nuläget inga fler uppgifter om skadeläget för 24-åringen.

Bilden visar tydliga skotthål i fönstret, tillhörande en restaurang i Årby Centrum. Minst sju skott ska ha träffat glaset.

Fortsatt brottsplatsundersökning och dörrknackning

Polisen har ännu inte gripit någon misstänkt gärningsman efter skottlossningen. Händelsen rubriceras fortsatt som försök till mord. Polisen kommer nu under torsdagendagen att fortsätta arbeta med utredningsåtgärder i ärendet. Bland annat kommer arbetet med brottsplatsundersökning samt dörrknackning i området att fortsätta.

– Vi är fortsatt angelägna om att få in tips och iakttagelser som kan sättas i samband med mordförsöket. Både personer och fordon är av intresse, säger Polisens presstalesperson.

Personbil i lågor i Folkesta

Vid halvelvatiden under onsdagskvällen larmades polis och räddningstjänst gällande en bilbrand i trakterna kring Folkesta/Hällbybrunn i Eskilstuna. Det är oklart om det finns något samband med skottlossningen i Årby tidigare under kvällen.

När polis och räddningstjänst kom fram till platsen i Folkesta var bilen helt övertänd. Polisen utreder nu huruvida de båda händelserna under onsdagskvällen kan ha något samband.

Cyklist påkörd av bil

En cyklist blev under torsdagsmorgonen påkörd av en bil. Olyckan ska ha ägt rum i Torshälla strax före klockan sju på torsdagsmorgonen.

Cyklisten, en man i 65-årsåldern, fördes i ambulans till Mälarsjukhuset för vård. I övrigt finns inga uppgifter om skadeläget. Det är heller inte klarlagt hur själva olyckan gått till.

Bilisten, en man i 60-årsåldern, ska inte ha ådragit sig några skador. Polisen kommer nu att utreda orsaken till trafikolyckan och en anmälan kommer att skrivas.

– Utöver detta har vi också under natten mot idag torsdag hanterat rutinärenden, som exempelvis trafikkontroller och personer med psykisk ohälsa, berättar Polisens presstalesperson, Monica Bergström.

Monica Bergström, Polisen.

You May Also Like