Polisen spärrade under fredagskvällen av flera områden inne i Årby – bland annat en lekplats…

Kvinna och yngre barn skadade efter skottlossning i Årby i Eskilstuna

Strax före klockan sju på fredagskvällen larmades Polisen till stadsdelen Årby i Eskilstuna. Det med anledning av en skottlossning. När polis kom fram hittades på platsen en kvinna och ett barn skottskadade, och de fördes till Mälarsjukhuset för vård.

Skottlossningen ska ha ägt rum utomhus i närheten av en lekplats och Polisen spärrade under kvällen av flera områden inne i Årby – bland annat en lekplats.

– I nuläget klassar vi det här som försök till mord och grovt vapenbrott, berättar Polisens presstalesperson, Dennis Johansson Strömberg.

Använder drönare i luften

Flera polisresurser befann sig under fredagskvällen i stadsdelen Årby och arbetade med ärendet. Man har försökt samla in vittnesuppgifter och ägnat sig åt dörrknackning i området. Polisen har också använt sig av drönare för att söka av närområdet från luften. Även en polishelikopter har setts sväva omkring över de centrala delarna av Eskilstuna under kvällen.

Det finns i nuläget ingen misstänkt för brotten.

Polisen vädjar om tips från allmänheten

– Från Polisens sida vill vi gärna komma i kontakt med personer som vet något om händelsen. Det går bra att kontakta oss på Polisen via telefonnummer 11414. Det går också bra att tipsa oss via Polisens tipsformulär som finns på vår hemsida. Låt oss på Polisen avgöra vad som är viktigt eller inte för utredningen. Små detaljer kan vara avgörande för utredningen, säger Dennis Johansson Strömberg.

Polisens presstalesperson, Dennis Johansson Strömberg

Polisen har med anledning av fredagskvällens händelsen inlett en särskild ledningsorganisation för att stötta den operativa ledningen.

Blev skjutna vid lekplats

Enligt Polisen ska kvinnan och barnet inte ha fått livshotande skador. Enligt uppgifter ska skjutningen ha ägt rum i närheten av en lekplats i området. Det var också i anslutning till lekplatsen som kvinnan och det lilla barnet hittades skottskadade. De två tros dock inte ha varit själva måltavlan för skjutningen. Enligt uppgifter ska flera skott ha avlossats – både fönster och fasader i området har träffats av skott.

You May Also Like