Jimmy Jansson (s). Med rikspolitiken eller “näringslivet” i siktet. (Illustratör: Tommy Bimman Andersson)

Kommunalråd i Eskilstuna erbjuder sig nu att rekordsnabbt skapa en regering M + S

Jimmy Jansson (s) – kommunstyrelseordförande i Eskilstuna – erbjuder sig nu att arbeta fram ett fungerande politiskt underlag för en regeringskoalition efter höstens riksdagsval. Det handlar om en koalition mellan moderaterna och socialdemokraterna, och enligt Jansson, som intervjuats av Eskilstuna-Kuriren (7/6 2018), skulle han inom kort kunna vara klar med uppgiften.

– Jag skulle kunna sätta mig en eftermiddag och sy ihop en plattform som jag tror att både sossar och moderater skulle kunna leva med i riksdagen, berättar Jansson.

Liberalerna och Centern skulle också funka. Men Miljöpartiet är för “ganska radikalt” …

Han anser också att en koalition med L och C var en möjlighet. Miljöpartiet däremot är han skeptisk till.

– Många är oroliga för att ett litet parti som har ganska radikala åsikter i flera frågor får för mycket att säga till om, menar Jimmy Jansson, och avfärdar uppenbarligen därmed ett fortsatt samregerande med Miljöpartiet.

… och Vänsterpartiet anser han uppenbarligen är ett extremistparti.

Vänsterpartiet nämner han på “björklundskt” vis bara som ett av “partierna på ytterkanterna”. En samverkan med det i Janssons ögon extrema V är väl därför något som är helt uteslutet.

Under senare tid har även de rikstäckande medierna vänt sig till “det socialdemokratiska kommunalrådet Jimmy Jansson i Eskilstuna” när de sökt uttalanden som den högsta partiledningen ännu inte anser det vara lämpligt att offentligt formulera.

Erbjudandet om att på sensationell kort tid efter intagen lunch färdigställa en plattform för en regering M+S kan antagligen öppna nya karriärmöjligheter för Eskilstunas ideologiskt fördomsfria kommunalråd. Jansson har tidigare sagt att han efter avslutad politisk karriär gärna kan tänka sig en framtid inom “näringslivet”.

You May Also Like