En plats utomhus i Årby Centrum spärrades under onsdagskvällen av – enligt Polisen är detta brottsplatsen…

Man allvarligt skadad efter skottlossning i Årby i Eskilstuna

Vid kvart i niotiden på onsdagskvällen larmades Polisen till stadsdelen Årby i Eskilstuna. Det efter larm om att höga smällar hörts i området. Flera polispatruller skickades till platsen. Väl på plats anträffades en man allvarligt skadad.

Polisen sökte under onsdagskvällen efter en eller flera misstänkta gärningspersoner och försökte få en lägesbild över vad som hade hänt. Polisen är också angelägen av att komma i kontakt med personer som kan ha uppgifter att lämna om kvällens händelse.

Del av Årby Centrum avspärrat

En plats utomhus i Årby Centrum spärrades under onsdagskvällen av och betraktas således som en brottsplats. Avspärrningen gällde också en pizzeria i anslutning. Hylsor ska också ha hittats utanför pizzerian. Enligt uppgift syns skotthål i pizzerians fönster.

– Vi har inlett en förundersökning om försök till mord, säger Polisens presstalesperson, Angelica Israelsson Silfver.

Det finns i nuläget inga uppgifter om skadeläget för mannen som anträffades på platsen. Han fördes under kvällen till Mälarsjukhuset för vård. Polisen bekräftar dock att det rör sig om en skottskada. Polisen har ingen misstänkt gripen för närvarande. Polisens tekniker kommer att jobba vidare under onsdagskvällen i Årby Centrum.

Polisen har samlat in bildmaterial

– Vi har under kvällen arbetat vidare med att förhöra vittnen och samla in filmer och bilder som kan vara av intresse för utredningen, berättar Angelica Israelsson Silfver. Polisen har också ägnat sig åt dörrknackning i området…

Angelica Israelsson Silfver, Polisen.

You May Also Like