Utanför Slottsskolan pratade Polisen med flera vittnen…

Skottlossning på Klostergatan i Eskilstuna!

Skottlossningarna duggar just nu tätt i Eskilstuna. Under onsdagen var det dags igen – den här gången på Klostergatan.

Strax efter lunchtid på onsdagen larmade flera inringare om att de hört vad de uppfattade som höga smällar på Klostergatan i Eskilstuna, bara ett stenkast från Slottsskolan. Flera polispatruller beordrades ut till den aktuella platsen. Väl på plats spärrades ett större grönområde av bakom Klostergatan. Man satte även in hundpatrull för att försöka spåra. Polisen uppger också att man på platsen gjort en del fynd, troligtvis tomhylsor.

Samtidigt började Polisen prata med personer som befunnit sig på platsen i samband med den misstänkta skottlossningen. Någon skadad person har man dock inte påträffat. Inte heller någon misstänkt gärningsman.

Mordförsök och grovt vapenbrott

I nuläget utreder Polisen händelsen på Klostergatan som mordförsök och grovt vapenbrott. Polisen misstänker att en faktiskt skottlossning har ägt rum och under onsdagen inleds en teknisk undersökning.

Polisen vill ha hjälp

– Om man har uppgifter att lämna som kan sättas i samband med den misstänkta skottlossningen strax efter lunch på onsdagen är vi på Polisen mycket angelägen om att ta emot dessa. Man kan tipsa oss via tipsformuläret på vår hemsida eller ringa in tips på telefonnummer 11414. Vittnesuppgifter är mycket viktiga och kan vara avgörande, säger Polisens presstalesman.

You May Also Like