Sörmlandspolisen har under det senaste dygnet jobbat med flera olika ärenden…

Drograttfyllerist stoppad i Eskilstuna under natten

Vid tretiden natten mot onsdagen stoppade och kontrollerade Polisen en bilist på Malmköpingsvägen i Eskilstuna. Bilisten, en man 30-årsåldern, visade tecken på narkotikapåverkan.

Mannen misstänktes för drograttfylleri, och han fick följa med för provtagning. Mannens körkort omhändertogs också på plats.

– Utöver detta har vi också hanterat rutinärenden under natten, som exempelvis viltolyckor och trafikkontroller, berättar Polisens presstalesperson, Dennis Johansson Strömberg.

Skottlossning i Nyköping

Sörmlandspolisen har under natten även jobbat med en skottlossningen som inträffade i Nyköping under tisdagskvällen. Arbetet fortsätter nu under onsdagen.

Det var strax före klockan tio på tisdagskvällen som Polisen i Nyköping larmades till en adress i Nyköping Centrum. Det med anledning av en skottskadad person i en lägenhet. Platsen spärrades av, och personer som befann sig på platsen hölls av polis kvar för förhör. Undersökningsåtgärder som dörrknackning och sökning efter spår påbörjades i samma veva. Den skottskadade mannen fördes med ambulans till Nyköpings Lasarett.

Mordförsök

– Händelsen utreds som försök till mord och grovt vapenbrott. En kriminalteknisk undersökning av lägenheten gjordes under natten mot onsdagen, berättar Polisens presstalesperson, Dennis Johansson Strömberg.

Efter att Polisen genomfört förhör med personer som fanns på platsen greps två män misstänkta för inblandning i händelsen. Sörmlandspolisen fortsätter nu under onsdagen arbetet med att klarlägga händelseförloppet efter tisdagens skottlossning i centrala Nyköping.

Två män anhållna

Under onsdagsmorgonen meddelade Polisen att åklagare beslutat att anhålla de två män som greps under natten. Skadeläget för den skjutne mannen var under onsdagsmorgonen oklart.

Dennis Johansson Strömberg, Polisen

You May Also Like