De båda unga kvinnorna åtalas nu vid Eskilstuna Tingsrätt…

Två tjejer åtalas i Eskilstuna – hade narkotika och skarpladdat vapen på stödboende

Två tjejer, 17 och 19 år gamla, har åtalats för grovt vapenbrott vid Eskilstuna Tingsrätt. De båda tjejerna ska ha förvarat en skarpladdad pistol i en lägenhet som tillhörde ett stödboende som anlitats av Eskilstuna Kommun.

Vid en husrannsakan i lägenheten i våras hittade Polisen över ett halvt kilo hasch, en skarpladdad halvautomatisk pistol, flera magasin och cirka 50 skarpa patroner. I lägenheten fanns vid tillfället de båda unga kvinnorna, varav den äldre av dem var den som stod som skriven på lägenheten – lägenheten som alltså ska fungera som ett stödboende av Eskilstuna Kommun.

Fingeravtryck bland bevisningen

Troligtvis tillhörde varken narkotikan eller det skarpladdade vapnet någon av kvinnorna, utan en pojkvän till en av dem – men det blir ändå de båda tjejerna som nu åtalas eftersom de befann sig i bostaden vid tillfället. Den äldre kvinnans fingeravtryck hittades på en påse som satt runt pistolens kolv samt på insidan av en väska i vilken vapnet ska ha förvarats. I förundersökningen finns också bilder som visar hur de båda tjejerna poserar framför en kamera och leker med en pistol.

”Lever ett stökigt liv”

Den 19-åriga kvinnan sitter redan häktad sedan en tid tillbaka. Enligt Polisen lever hon ett ”stökigt liv”. De båda åtalas nu för bland annat grovt vapenbrott och brott mot vapenlagen och riskerar således att dömas till fängelse. Lägenheten som Polisen gjorde husrannsakan i, alltså Kommunens stödboende, ska enligt uppgift ligga på Tegnérgatan i Eskilstuna.

You May Also Like