Röken från bilbränderna på Hästskobacken syntes över stora delar av Eskilstuna under söndagskvällen…

Flera bilar förstörda i anlagd brand i Eskilstuna

Strax efter klockan nio på söndagskvällen kom larm om en bilbrand i stadsdelen Fröslunda i Eskilstuna – närmare bestämt på Hästskobacken. Väl på plats kunde man konstatera att det rörde sig om flera bilar som brann.

Det blev ett stort räddningspådrag med både ambulans, polis och brandkår som beordrades till platsen. Enligt uppgift ska tre bilar ha brunnit på samma plats.

Branden anlagd

Polisen kommer nu att skriva en anmälan gällande grov skadegörelse genom brand. Totalt ska fem bilar ha skadats i samband med branden på söndagskvällen. Nu får respektive försäkringsbolag ta över ärendena.

Röken från bilbränderna på Hästskobacken syntes över stora delar av Eskilstuna under söndagskvällen.

Rattfyllerist stoppad i Eskilstuna

Strax före klockan halv tre natten mot idag måndag kontrollerade Polisen ett fordon och dess förare i krokarna av Kjula strax utanför Eskilstuna.

Föraren blåste positivt i Polisens alkoholmätare och misstänks nu för rattfylleri.

– Det handlar om en man i 50-årsåldern. Han fick under natten följa med oss för ytterligare provtagning, berättar Polisen presstalesperson, inspektör Marcus Anefur.

Drograttfyllerist stoppad i Eskilstuna

I samband med en rutinmässig fordons- och förarkontroll på Västeråsvägen i Eskilstuna uppstod misstanke om drograttfylleri mot en förare.

Det var sent under lördagskvällen som Polisen stoppade ett fordon inne i Eskilstuna. Föraren, en man i 20-årsåldern, fick följa med Polisen för provtagning och förhör.

You May Also Like