Det är dock inte gratis att parkera sitt fordon på denna otrygga plats – den som inte betalar parkeringsavgift riskerar nämligen dryga p-böter… (Foto: Rolf Waltersson)

Eskilstuna vann tävlingen om Sveriges fulaste parkeringsplats!

Eskilstuna har vunnit den inte så ärofyllda tävlingen ”Sveriges fulaste parkeringsplats”. Som eFOLKET skrivit tidigare handlar det om den jättelika parkeringsplatsen i stadsdelen Årby.

I tävlingen ”kämpade” tio parkeringsplatser i Sverige om att få bli utnämnd till den fulaste. Nu står det alltså klart att Årby i Eskilstuna har den i särklass fulaste parkeringsplatsen i hela landet.

Det var Naturskyddsföreningen som från början hade utlyst tävlingen. Naturskyddsföreningen beskriver parkeringsplatsen i Årby som ”en klassisk överdimensionerad 1960-talsparkering”. På andra plats hamnar en parkeringsplats i Göteborg, och god trea i tävlingen blev Falkenberg.

– Med tävlingen om Sveriges fulaste parkeringsplats vill vi uppmärksamma att många platser borde vara till för människor istället för bilar, säger Beatrice Rindevall, ordförande i Naturskyddsföreningen.

Beatrice Rindevall

Ska byggas bostäder

För ett par år sedan sålde Eskilstuna Kommun parkeringsytan i Årby till fem olika fastighetsbolag. Tanken var att det skulle byggas bostäder på platsen. Men dessa byggplaner ligger just nu på is på grund av krisen inom byggbranschen. Det kan dröja minst fem år, eller ännu längre, innan några nybyggnationer kommer igång på den aktuella platsen.

Stort grattis! säger vi på tidningen eFOLKET till det vinnande bidraget i Sveriges fulaste parkeringsplats. Starkt jobbat!

Läs också:

Eskilstuna har stor chans att vinna tävlingen “Sveriges fulaste parkeringsplats 2023”

You May Also Like