Klimatmål i fara: Stor skillnad mellan planerad fossilutvinning och Parisavtalet

FN:s miljöprogram UNEP och flera ledande forskningsinstitut har preseterat en rapport om hur den förväntade produktionen av fossilenergi går ihop med löftena i Parisavtalet. Resultatet är mycket oroande. Världens länder planerar att producera mer än dubbelt så mycket fossila bränslen till 2030 än vad som är möjligt för att begränsa uppvärmningen till 1,5 grader.
Läs mer

I Paris sa politikerna ja till fossilsamhället

Hur kunde politikerna påstå att Parisavtalet skulle rädda oss från Klimatkatastrofen? Och hur kunde så många journalister låta sig luras. Och hur kunde så många medvetna människor inte förstå vad besluten innebar.

I sin bok En värld drogad av olja skriver Kjell Aleklett att det var scenariot RCP2.6:s beskrivning av energikonsumtionen fram till år 2100, som fick politikerna att säga … Läs mer

Läs mer

Koldioxidlagring räddar inte klimaten

Klimatbluffen i Paris avslöjad

Medan medievärlden jublade över då Parisavtalet skrevs under 2015 var seriösa och kunniga miljöaktivister kritiska. De ansåg redan då att avtalet var otillräckligt och byggde orealistiska förhoppningar om att kunna lagra växthusgaser.

Flera internationella forskargrupper har nu visat att kritikerna hade rätt. Det vill säga att klimatavtalet i stort sett är en bluff, eftersom det inte … Läs mer

Läs mer

Uppsägning av Parisavtalet

En maktdemonstration av Donald Trump

Som väntat förklarade USA:s president Donald Trump igår (den 1 juni) att USA kommer att säga upp “Parisavtalet”, det vill säga de klimatavtal som världens länder kom överens om i Paris den 11 december 2015.

Den 22 april 2016 samlades ledare för 175 länder i New York och skrev under avtalet. Ett av dessa länder, … Läs mer

Läs mer