United jagar brons

Sista allsvenska hemmamatchen för United denna säsong slutade med seger, 3-0. Motståndare var KIF Örebro, och Eskilstuna-tjejernas segersiffror speglade kanske inte riktigt matchbilden. Örebro spelade riktigt bra, men United skapade fler vassa målchanser. Och utnyttjade dem.

Segern för United innebar att laget passerade Piteå i tabellen. Avståndet är minsta möjliga inför sista omgången, en poäng. För att behålla bronsplatsen måste nog United bortaslå redan guldklara Linköping. En förmodligen inte alltför lätt uppgift. Att Linköping i sin avslutande match på hemmaplan skulle gå för halv maskin är  inte alls troligt. Illa vore det i så fall!

Den gångna helgen drabbade också den allsvenska maratatontabellens topplag i handboll Redbergslid och GUIF samman. Eskilstuna-lagets segersiffror skrevs 35-27.

Även GUIF:s tjejer stod för en strong insats, när de bortaslog Spårvägen (25-24).

Många som eFOLKET talat med vill också till stadens idrottsframgångar tillägga AFC:s seger över anrika Åtvidaberg. En seger som ju innebär att det kommer att spelas också herrallsvensk fotboll på Tunavallen nästa år. Det var ett halvsekel sen sist.

Liknande artiklar