United jagar brons

Sista allsvenska hemmamatchen för United denna säsong slutade med seger, 3-0. Motståndare var KIF Örebro, och Eskilstuna-tjejernas segersiffror speglade kanske inte riktigt matchbilden. Örebro spelade riktigt bra, men United skapade fler vassa målchanser. Och utnyttjade dem.

Segern för United innebar att laget passerade Piteå i tabellen. Avståndet är minsta möjliga inför sista omgången, en poäng. För att behålla bronsplatsen måste nog United bortaslå redan guldklara Linköping. En förmodligen inte alltför lätt uppgift. Att Linköping i sin avslutande match på hemmaplan skulle gå för halv maskin är  inte alls troligt. Illa vore det i så fall!

Den gångna helgen drabbade också den allsvenska maratatontabellens topplag i handboll Redbergslid och GUIF samman. Eskilstuna-lagets segersiffror skrevs 35-27.

Även GUIF:s tjejer stod för en strong insats, när de bortaslog Spårvägen (25-24).

Många som eFOLKET talat med vill också till stadens idrottsframgångar tillägga AFC:s seger över anrika Åtvidaberg. En seger som ju innebär att det kommer att spelas också herrallsvensk fotboll på Tunavallen nästa år. Det var ett halvsekel sen sist.

You May Also Like