Det ser ut som att den allsvenska fotbollsklubben Eskilstuna United kanske kan andas ut och slippa nedflyttning…

Kommunen kliver in och räddar Eskilstuna United från nedflyttning

Fotbollsklubben Eskilstuna United har som bekant haft stora bekymmer med sin ekonomi – så pass stora att man levt under hotet att bli av med elitlicensen och därmed flyttas ned. Nu går Eskilstuna Kommun in för att rädda elitlicensen.

Den damallsvenska klubben får nu 200.000 kronor för att klara elitlicensen. Det är förhoppningsvis vad som krävs för att få spela kvar i högsta serien även nästa säsong. Nästa vecka ska Elitlicensnämnden avgöra om det här räcker för att rädda klubben från nedflyttning, eller om något mer behöver göras.

Dålig ekonomi en längre tid

Eskilstuna United har kämpat med ekonomiska problem under en längre tid och elitlicensen har varit hotad (se tidigare artikel). Klubben saknade från början tre miljoner kronor. Under sommaren meddelade klubben att man behövde få in två miljoner kronor för att rädda föreningen. Bland annat fick spelarna ringa runt till sponsorer och ”tigga”, och man meddelade även att man kommer att sänka spelarbudgeten inför den kommande säsongen.

Räddande ängel

Nu ser man dock ut att kunna klara elitlicensen. Eskilstuna Kommunföretag går alltså in med 200.000 kronor för att rädda klubben.

– Vi anser att det är viktigt ur Eskilstunas synpunkt att de ska finnas kvar, säger Lars Andersson, ordförande i Eskilstuna Kommunföretag.

Läs också:

You May Also Like