Sporthelgen: Fri från besvikelser

Att GUIF i kvartsfinalspelet inte heller hemma skulle kunna rå på IFK Kristianstad överraskade nog ingen. Något annat än seger för skåningarna hade varit en mindre sensation. Nu blev det 21-27, och att GUIF hängde med till 19-19 var faktiskt oväntat starkt.

Kristianstad har nu tre matcher på sig för att avgöra, och därmed gå till semifinal. Att GUIF skulle kunna vinna tre matcher på raken är fullkomligt otänkbart. Men, förstås, undren tid är ju inte förbi …

Att United skulle besegra gästande Hammarby var också väntat. 1-0 (Fiona Brown målskytt) var i underkant. Spelet var inte i nivå med det som United normalt förmår.

AFC:s 1-1 (Buya Turay målskytt igen) på Gamla Ullevi mot förväntade topplaget IFK Göteborg var något av en ögonbrynshöjare. En glädjande sådan för AFC: supportrar, som annars under och efter matchen fick stå ut med mycket grovt hån verbalt (på temat att AFC:s supportrar sålde sexuella tjänster) och på banderoller (med budskapet att FC var ett “Fake-lag” och att “bussryssen” borde skickas till ett sibiriskt gulagläger). Efter matchen attackerades AFC-supportrarnas fordon av en handfull omogna antagonister.

AFC:s supportrar var förstås efteråt bestörta, men ville ändå understryka att det var en minoritet av Göteborgs-fansen som bar sig hånfullt, hotfullt och löjligt omoget åt. Från majoriteten var bemötandet trevligt och vuxet.

Liknande artiklar:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att använda kommentarsfunktionen förbinder du dig att:

  • Endast kommentera det som är relevant avseende artikelns innehåll.
  • Använda ett sakligt och vårdat språk.
  • Inte skriva kommentarer som innehåller personangrepp eller kan vara till skada för enskild person.
  • Inte kommentera samma kommentar upprepade gånger eller på liknande sätt störa eller sabotera diskussionen.

eFOLKET håller kontinuerlig uppsikt över publicerade kommentarer och tar bort kommentarer som bedöms bryta mot ovanstående punkter.

Kommentarer kan komma att raderas (gallras) sedan en viss tid förflutit efter publicering.

Kommentarer publiceras först efter granskning.

Läs vår personuppgiftspolicy