Celtic spelar borta mot Clyde på Broadwood Stadium. Foto: Meghan Wahlen.

Celtic har byggt ett fint förarsäte

Under onsdagskvällen tog Celtic sin sjätte raka seger i Scottish Premiership och kunde därmed utöka sin ledning i tabellen. Mycket ska till för att Celtic ska tappa den här ledningen, det ser ut som att laget är på väg mot ännu en ligaseger.

Efter förlusten mot Rangers den 29 december har Celtic spelat 8 matcher och tagit full pott med imponerande 27-3 i målskillnad. Samtidigt har Rangers, som hade möjligheterna att gå om Celtic i ligan, tappat poäng i flera matcher, senast igår i förlusten borta mot Kilmarnock. Det skiljer nu 10 poäng mellan de båda Glasgowlagen.

Två av de åtta matcherna har varit cupmatcher, Celtic har slagit ut Partick Thistle och Clyde och kommer att möta St Johnstone i kvartsfinalen den 1 mars. Det finns med andra ord en stor chans att vinna trippeln (ligan, ligacupen och skotska cupen) även i år.

Den 20 februari fortsätter äventyret i Europa där Celtic stöter på danskt motstånd i form av FC Köpenhamn i sextondelsfinalen. Den första matchen spelas i Danmark och en vecka senare spelas returen på Celtic Park. Precis som matchen mot AIK i Solna kommer ett stort gäng från Celtic Supporters Club Sweden att ta sig till matchen på Parken i Köpenhamn. Men först väntar en tuff bortamatch mot Aberdeen i ligan på lördag den 15:e februari.

Om Celtic vinner ligan även i år, vilket mycket talar för, blir det den 9:e ligatiteln på rad och den 51:a totalt. Jag har väldigt svårt att se att de skulle kunna tappa det försprång de har skaffat sig. Förarsätet börjar verkligen guldfärgas.

För den som är intresserad av att följa Celtic kan jag tipsa om att deras matcher då och då visas på TV3 Sport, Viasat Fotboll och Viaplay. Kommande spelprogram ser ut så här

16 Feb. Aberdeen – Celtic. Kl 13.00
20 Feb. FC Köpenhamn – Celtic. Kl 18.55
23 Feb. Celtic – Kilmarnock. Kl 16.00
27 Feb. Celtic – FC Köpenhamn. Kl 21.00

Mikael Ström

You May Also Like