AOC, socialisten Aleandra Ocasio-Cortez. Foto från Twitter.

Trump-rådgivares dotter vill bli adopterad av AOC

Kellyanne Conway, rådgivare till Donald Trump ända sedan förra valkampanjen, hoppar nu av sitt jobb. Conway skulle ha talat på republikanernas digitala konvent. Hur det blir med den saken är nu ytterst oklart. Om det inte tjänar Donald Trumps intresse kommer hon med all sannolikhet inte att prata. Och anledningen till Conway’s avhopp är av den natur att Trump med stor sannolikhet inte vill ha saken uppmärksammad.

Den avgående Trump-rådgivaren säger i ett uttalande att hon vill koncentrera sej på sin familj och därför väljer att lämna toppjobbet. Så kanske hon vill presentera saken. Vad det verkligen handlar om är att det sedan en tid rått veritabelt krig mellan henne och den 15-åriga dottern Claudia. Och det handlar inte om några vanliga tonårsproblem. Claudia tar fullständigt avstånd från sin mors stöd till president Trump och förklarar att när hennes mor nu planerades tala på konventet, ja då var gränsen nådd.

Avgående modern Kellyanne och lämnande dottern Claudia.

Claudia skriver på Twitter: “För det första förstörde min mammas jobb mitt liv. Det krossar mitt hjärta att se henne fortsätta nerför denna väg efter att i under flera år sett sina barn lida. Egoistiskt. Det handlar bara om pengar och berömmelse.”

Också fadern får kritik trots att han tillhör en fraktion inom republikanska partiet, “The Lincoln Project”, som vill ha bort Trump.

Claudia igen:När det gäller min pappa så är vi politiskt inte överens om någonting. Förutom att vi båda råkar ha sunt förnuft när det gäller den nuvarande presidenten.”

Vill skilja sig från föräldrarna

Hon förklarar på Twitter att hon nu tänker frigöra sej från familjen. Hon har också uttryckt sin beundran för den vänsterradikala kongressledamoten Alexandria Octavio-Cortez, AOC kallad.

Claudia har deklarerat om att hon tänker söka “emancipation”, vilket i amerikansk lagstiftning betyder att ett barn under 18 år kan få “skilsmässa” från sina föräldrar. Barnet avsäger sej då också allt finansiellt stöd från föräldrarna.

Claudia har även vädjat till AOC att adoptera henne! Kanske inte bokstavligt på allvar, men en stark politisk markering.

Vi hoppas att det kommer att gå bra för Claudia och tackar henne för att hon stått upp mot extremhögern, till och med när den representeras av hennes egen mor. Claudia säger att hon vill utbilda sej till att kunna arbeta juridiskt med sociala rättvisefrågor. Vi önskar henne lycka till.

You May Also Like