The Great Waste Of Time spelar stökig hardcore

Artist: The Great Waste Of Time
Skiva: Instead of nothing at all 10”
Utgivningsår: 2019
Genre: Hardcore
Skivbolag: Erik Axl Sund

Vad uppfriskande med ett band som inte låter som något annat, i alla fall inget annat svenskt band. The Great Waste Of Time hämtar snarare sina influenser från den gamla amerikanska post-hardcorepunken. Nu är den här skivan släppt på Erik Axl Sund men det skulle lika gärna kunna ha varit amerikanska Alternative Tentacles som låg bakom den.

The Great Waste Of Time är verkligen skickliga på vad de gör men det gäller att vara på humör för att orka med stöket. Det går att namndroppa otaliga band som referenser men jag nöjer mig med Nomeansno, Dead Kennedys, MDC, Jerry’s Kids och OFF!

Stöket gör att de korta låtarna flyter ihop en del och det skulle fungera som en ljudmatta i bakgrunden till någon hushållssyssla. Men det är ändå inte rättvist, det är bättre att verkligen lyssna och ta in alla detaljer och ackordbyten.

För mig är det här en tegelsten som krossas mot min hjärna i jämförelse mot till exempel senaste skivan med Bad Religion som lägger sig som bomull, så frågan är vad man föredrar? Jag gillar förvisso både och men 20 minuter The Great Waste Of Time är alldeles lagom och det är precis vad den här skivan bjuder på.

You May Also Like