Ngozi Sonia Okobi. Bild från damfotbollblog.wordpress.com.

Sonia Okobi Eskilstuna United: Polisen ska skydda folket i Nigeria men de dödar oss

Omfattande demonstrationer mot polis, militär och korruption i Nigeria. Makten svarar med dödligt våld.

I tisdags sköt polis och militär ihjäl minst tolv människor under en fredlig demonstration, enligt Amnesty International. Lokala uppgifter vittnar om en mycket högre dödssiffra.

Ngozi “Sonia” Okobi Eskilstuna United är en av flera i damallsvenskan som kommer från Nigeria.

– Det är en chock, det är hjärtskärande för mig och alla nigerianskor. Vi kämpar för en bra sak, mot korruptionen i landet. Personer som kallas ledare dödar folks barn, bröder, systrar och mödrar för att de känner att de har makt, säger hon till Aftonbladet.

Hon får frågan om det är svårt att fokusera på fotbollen när detta pågår i hemlandet.

När jag är på planen och tränar har jag inte min telefon eller ser nyheterna, så jag är lite avstängd då. Men direkt efter så har jag telefonen igen. Allt jag gör nu är att kolla nyheterna, säger Sonia Okobi.

Tommy Jansson

Länk:

You May Also Like