Polisen hade under lördagskvällen ett stort antal resurser på plats på Brunnsbacken/Bellmansplan…

Skottlossning på Bellmansplan i Eskilstuna

Under lördagskvällen ägde en skottlossning rum på Bellmansplan i Eskilstuna. Polisen hade under kvällen ett mycket stort antal patruller på plats.

Skottlossningen ska ha ägt rum strax efter klockan åtta på lördagskvällen. Enligt uppgifter ska ett flertal skott ha avlossats vid och mot ett av bostadshusen i området. Ett större område runt Bellmansplan och även delar av Bellmansgatan spärrades under kvällen av. Även infarten till Brunnsbacken/Bellmansplan spärrades av – med andra ord kunde folk vare sig åka in i bostadsområdet eller lämna området.

Vittnen har hört flera skott

Vittnesuppgifter gör gällande att flera skott ska ha avlossats. Polisen bekräftar också att flera skott har avlossats. Det finns dock inga uppgifter om några personskador i nuläget.

Mycket folk i rörelse

Under lördagskvällen fanns ett stort antal poliser på plats, och man har bland annat ägnat sig åt att prata med flera vittnen. På platsen fanns under kvällen också en stor mängd människor i rörelse. På Bellmansplan ligger bland annat en livsmedelsbutik och en kvarterskrog. Båda dessa hade vid skjutningen öppet.

Ett stort område runt bland annat aktivitetsplanen/fotbollsplanen spärrades under lördagskvällen av.

Ingen gripen

– Ingen person har i nuläget gripits. Det finns heller inga uppgifter om någon skadad, säger Polisens presstalesperson, Tommy Thorngren.

– Vi har inlett en förundersökning gällande mordförsök. Det kommer att göras en teknisk undersökning av platsen senare under kvällen, säger han.

Polisen tar tacksamt emot tips. Den som tror sig veta något om lördagens skjutning på Bellmansplan är välkommen att ringa på telefonnummer 11414.

Uppdatering lördag kväll kl. 23.30

Polisens tekniker jobbar vid entrén till ett av höghusen på Bellmansplan. Tydliga skotthål syns i glaset till entréporten.

Den aktuella fastigheten är Bellmansplan 3 – ett tiovåningshus som ligger på Bellmansplan, men som också ligger längs med Ådalsvägen.

Fastigheten kommer att vara fortsatt avspärrad till dess att Polisens tekniker är klara på platsen.

You May Also Like