Deckardagar på Stadsbiblioteket i Eskilstuna med författarbesök och årets bästa kriminalromaner…

Deckardagar på Stadsbiblioteket i Eskilstuna

I november varje år bjuder Eskilstuna Bibliotek in till deckardagar. I år arrangeras deckardagarna nu i veckan (17 till 20 november).

På Stadsbiblioteket i centrala Eskilstuna kommer det bland annat att finnas en tipspromenad med deckartema för barn. Nomineringarna till priset för bästa barn- och ungdomsbok, det som kallas Spårhunden, kommer också att uppmärksammas.

På bilden ser vi Anna-Lena som står och förbereder sin visning av de allra äldsta deckarna i Svenska Deckarbiblioteket. (Foto: Eskilstuna Stadsbibliotek)

Detta händer bland annat:

  • På torsdag blir det författarbesök med Jenny Rogneby. Eskilstunaborna har då möjlighet att träffa författaren och kriminologen Jenny Rogneby. Nu under hösten kom hon ut med kriminaldramat Medlaren som är den första delen i spänningsserien om Angela Lans.
  • På fredag är det Afternoon tea med deckartips av Lotta Olsson. Tidningen Dagens Nyheters litteraturrecensent Lotta Olsson är en återkommande gäst under Deckardagarna. Hon ger spaningar från deckarutgivningen 2022.
  • På söndag är det Svenska Deckarakademins prisceremoni. Då tillkännager Svenska Deckarakademin 2022 års bästa svenska kriminalroman och bästa till svenska översatta kriminalroman. Läs mer på Deckarakademin för att se vilka som i år är nominerade.

Om Svenska Deckarbiblioteket

Svenska Deckarbiblioteket är ett unikt studie- och forskningsbibliotek som har funnits i över 30 år. Svenska Deckarbiblioteket är en del av Eskilstuna Bibliotek och finns i Stadsbibliotekets lokaler i centrala Eskilstuna. Här finns nästan all svensk utgiven kriminallitteratur sedan 1893. Huvuduppgiften är att samla kriminallitteratur på svenska, men även översättningar till svenska samt facklitteratur om kriminallitteraturgenren.

Om Svenska Deckarakademin

Svenska Deckarakademin är en obunden organisation som sedan 1971 verkar för kriminalgenrens bästa – bland annat genom att dela ut priser till årets bästa kriminalromaner.

Foto: Stadsbiblioteket i Eskilstuna.

Här hittar du mer information om Deckardagarna i Eskilstuna – såsom tider, datum med mera.

You May Also Like