Trots Polisens höga närvaro i stadsdelen Årby den senaste tiden ägde ytterligare en skottlossning rum i området under onsdagskvällen…

Skottlossning i Årby i Eskilstuna – En person gripen

Polisen larmades under onsdagskvällen till stadsdelen Årby i Eskilstuna. Det med anledning av larm från inringare som uppgav sig ha hört höga smällar i området. Ljuden uppfattades av inringarna som skott från skjutvapen.

Trots Polisens höga närvaro i stadsdelen Årby den senaste tiden ägde ytterligare en skottlossning rum i området under onsdagskvällen. Till en början hade Polisen svårt att hitta bevis för att en skottlossning verkligen skulle ha ägt rum i området. Men efter ett tag hittade man spår som tyder på att en skottlossning faktiskt har skett. Det utanför en bostad på Årbygatan. Den platsen spärrades av.

Arbetet ledde vidare till Skiftinge

Polisen fattade sedan misstanke mot en person varpå en husrannsakan gjordes – dock inte i Årby, utan i stadsdelen Skiftinge. Den misstänkta personen befann sig vid tillfället i bostaden och han greps misstänkt för grovt vapenbrott.

I nuläget vill polisen inte gå ut med mer information om personen som har gripits. Personen fördes under onsdagskvällen till polisstationen för förhör. En åklagare kommer sedan att besluta om personen ska anhållas eller inte. Personen är i nuläget misstänkt för grovt vapenbrott.

Ingen person ska ha kommit till skada vid skottlossningen under onsdagskvällen.

Uppdatering torsdag 21 juli

Mannen som greps i Skiftinge anhölls av åklagare under natten mot torsdag. Han är i nuläget misstänkt för grovt vapenbrott. Under husrannsakan i den bostad där mannen greps i stadsdelen Skiftinge hittade Polisen ett skjutvapen. Vapnet ska nu skickas vidare till Nationellt Forensiskt Centrum, NFC, för teknisk undersökning.

You May Also Like