Ännu en skottlossning har inträffat i Eskilstuna – Ännu en skottskadad person har hittats med allvarliga skador…

Ny skottlossning i Eskilstuna – Tonåring vårdas med livshotande skador

Även under lördagskvällen har en person hittats skottskadad i Eskilstuna. Det ska handla om en pojke under 18 år. Han uppges vara allvarligt skadad.

Det var strax efter klockan nio på lördagskvällen som Polisen fick larm om höga smällar i stadsdelen Nyfors. Enligt vittnesuppgifter ska det ha handlat om flera smällar. På plats anträffade Polisen en pojke under 18 år med allvarliga skottskador.

Livshotande skador

– Pojken är allvarligt skadad, berättar Polisens presstalesperson, Magnus Jansson Klarin.

Den skottskadade tonåringen fördes i ambulans till Mälarsjukhuset. Även Mälarsjukhuset bekräftar att han är allvarligt skadad. Under helgen heter det att pojken vårdas med livshotande skador.

Två skottlossningar på ett dygn

Lördagens skottlossning sker bara ett dygn efter den senaste skottlossningen, då en man i 25-årsåldern sköts till döds i stadsdelen Skiftinge i Eskilstuna under fredagskvällen.

– I nuläget är det för tidigt att säga om de båda skottlossningarna har något med varandra att göra, men vi misstänker att även lördagens skottlossning har kopplingar till den kriminella miljön, säger Magnus Jansson Klarin.

Under lördagskvällen är polispådraget stort i stora delar av Eskilstuna. På bland annat Skogstorpsvägen förbi Bellmansplan har Polisen ställt upp fordon. Och i luften hörs åter igen en polishelikopter hovra över stan – precis som under fredagskvällen. I stadsdelen Nyfors har ett större område spärrats av i väntan på en kriminalteknisk undersökning. Brottsrubriceringen är i nuläget försök till mord samt grovt vapenbrott.

Ingen gripen i nuläget

Polisen har än så länge ingen misstänkt gripen efter någon av helgens båda skjutningar i Eskilstuna. Vad gäller lördagens skjutning så misstänker Polisen minst två gärningspersoner.

– Vi är naturligtvis angelägna om tips från allmänheten. Personer som har uppgifter om helgens skjutningar, eller som har sett fordon eller personer i samband med skottlossningarna, uppmanas ringa oss på telefonnummer 11414, säger Polisens presstalesperson, Magnus Jansson Klarin.

Efter helgens båda skottlossningar i Eskilstuna befarar Polisen nu att våldsspiralen kan komma att eskalera.

Magnus Jansson Klarin, Polisen.

Läs också:

Skottskadad man hittad i Skiftinge i Eskilstuna under fredagskvällen – Avled av sina skador

You May Also Like