Den unge motorcyklisten är nu misstänkt på en lång rad punkter…

Skjutvapen hittat vid husrannsakan i bostad i Eskilstuna

Strax efter klockan halvelva under tisdagskvällen kontrollerade en polispatrull en förare av en motorcykel i stadsdelen Råbergstorp i Eskilstuna. Föraren, en man i 20-årsåldern, visade tecken på att vara påverkad av narkotika och fick därför följa med för provtagning.

Misstanken gällde från början rattfylleri under påverkan av droger. Med anledning av den misstanken genomfördes också en husrannsakan i den misstänktes bostad i syfte att söka efter just narkotika.

Hittade ett skjutvapen

– Under husrannsakan påträffade vi ett misstänkt skjutvapen. Vapnet togs i beslag och kommer nu att analyseras, berättar Polisens presstalesperson, Åsa Willsund.

Anhölls under natten

Efter vapenfyndet greps mannen. En åklagare beslutade under natten mot onsdagen att anhålla mannen som nu misstänks för en rad olika förseelser – rattfylleri under påverkan av narkotika, ringa narkotikabrott, olovlig körning och grovt vapenbrott.

20-åringen är känd av Polisen sedan tidigare ärenden, och han är också tidigare dömd för brottslig verksamhet. Mannen är hemmahörande i Eskilstuna.

You May Also Like