De stora stenblocken, som utsmyckar rondellen, blev det som satte stopp för vansinnesfärden…

Drograttfyllerist körde rakt in i stenblock i Eskilstuna

Vid halvfemtiden natten mot torsdagen såg en polispatrull en man köra en personbil rakt igenom en rondell på Västeråsvägen i Eskilstuna. I vägen för bilens framfart fanns bland annat en lyktstolpe samt ett parti större stenblock som förflyttades delvis ut i vägbanan.

– Mannen, som är i 20-årsåldern, belades med handfängsel och togs med för provtagning. Han misstänks nu för drograttfylleri samt olovlig körning, berättar Polisens presstalesperson, Johnny Gustavsson.

Skräp och läckage på vägen

Olyckan orsakade en del läckage samt skräp på vägbanan. Olycksbilen bärgades senare bort från platsen, och man städade upp tillräckligt för att övrig trafik skulle kunna ta sig igenom rondellen utan fara.

– Mannen ska i princip ha kört rakt in i rondellen mitt framför ögonen på polismännen, säger Johnny Gustavsson.

Det finns inga uppgifter om personskador i samband med vansinnesfärden.

När tidningen eFOLKET:s reporter är på plats tidigt på torsdagsmorgonen syns tydliga spår efter nattens vansinnesfärd. Här i rondellen tappade föraren uppenbarligen kontroll över fordonet.

Drograttfylleristens framfart stoppades av de stora stenblocken som utsmyckar rondellen på Västeråsvägen i höjd med stadsdelen Brottsta. Mannen i 20-årsåldern är nu alltså misstänkt både för drograttfylleri och olovlig körning – det sistnämnda eftersom han dessutom saknade körkort.

Läs också:

You May Also Like