SD:s nazistiska ursprung gör sig ständigt påmint bland partiets förtroendevalda

Hans-Johnny Hedström är nämndeman för Sverigedemokraterna i Södertörns tingsrätt. På nätet sprider han bilder som hånar dödsoffer, där svarta kallas “negrer”, där statsminister Stefan Löfven har ett kikarsikte i ansiktet och där det “skämtas” om en kamphund som biter ihjäl somalier, skriver Expressen.

Expressens reporter har i ett filmat inslag konfronterat Hedström om vad han lagt ut på nätet (kan ses och höras i länken nedan).

Han har bland mycket skickat en synnerligen hånfull bild på George Floyd, som kvävdes till döds av en polis i USA innan sommaren och som blev startpunkten för de världsomfattande Black Lives Matter-demonstrationerna.

En annan bild är på en ung pojke med Downs syndrom med en T-shirt med den engelska texten: “Jag är åtminstone inte en neger!”

När Expressens journalist försöker få svar om publiceringarna på nätet anser den förtroendevalde SD-politikern att denne bör skaffa sig ett jobb.

Efter att intervjun publicerats meddelar Sverigedemokraterna i Haninge att Hedström lämnar sina politiska uppdrag och sitt nämndemannauppdrag.

Tommy Jansson

Länk:

You May Also Like