Jeff Bezos, är världens rikaste man. Ändå tio-dubblade eFOLKET igår hans förmögenhet! Det var inte bra!!

Rättelse angående världens rikaste mans förmögenhet

I gårdagens artikel riktad mot Kristianstadbladets  ledarskribent Caroline Dahlman insmög sig en felaktig uppgift. Den upptäcktes och rättades till under kvällen, men med tanke på dem som tog del av innehållet innan vi hann rätta till felaktigheten vill vi här be om ursäkt, och ge den korrekta informationen.

Felet uppstod när vår redigerade valde att översätta Jeff Bezos förmögenhet från dollar till kronor. Artikelförfattaren hade korrekt angivit 154 miljarder dollar. Denna summa översattes till 1 540 miljarder. Vilket vid bruk av den ungefärliga kursen 10 kronor per dollar förstås var korrekt. Men av misstag glömdes vid redigeringen ändring av valutasorten från dollar till kronor. Det stod alltså fortfarande “dollar”.

När felet rättades till under kvällen passade vi på att ta hänsyn till att dollarkursen nu ligger ungefär 9,62. Så nu står det i artikeln:

Världens rikaste man just nu, Amazons grundare Jeff Bezos, beräknas ha en förmögenhet på drygt 154 miljarder dollar, motsvarande ganska exakt 1 500 miljarder (1 500 000 000 000) kronor.

Vi har ju i eFOLKET skrivit om Bezos  och hans antifackliga, miljöarroganta och arbetarfientliga filosofi i ett flertal artiklar.

Det kan  här, när hans totala förmögenhet är på tapeten, kanske vara värt att också notera de 330 miljarder (kronor) som han gav sin ex-hustru i samband med skilsmässan för något halvår sedan. Vilket eFOLKET skrivit om.

Till slut: Vi ber åter igen om ursäkt för den felaktiga valutauppgiften.

Redaktionen
eFOLKET

You May Also Like