Minst fyra skott träffade frisörsalongens fönster under lördagskvällen…

Polisen: “Frisörsalongen var inte måltavan”

Polisen säger idag att man tror sig veta vem som kan ha varit den tilltänkta måltavlan vid helgens skottlossning i Eskilstuna – och inget tyder på att det skulle ha varit frisörsalongen som alltså drabbades.

Det var sent i lördagskväll som larmet om ännu en skottlossning i Eskilstuna kom. Denna gång på Söder – närmare bestämt på Lohegatan. När Polisen anlände till platsen kunde man konstatera flera skotthål genom ett fönster till en frisörsalong.

Man i 30-årsåldern det tilltänkta offret

Idag berättar Polisen att man tror att skotten avlossades från en bil, och att de egentligen var riktade mot en man i 30-årsåldern som vid tillfället befann sig i närheten av frisörsalongen. Mannen (det tilltänkta offret) är känd av Polisen sedan tidigare ärenden, och han hittades också i området av Polisen under lördagskvällen. Mannen själv säger dock att han inte har något med händelsen att göra.

Frisörsalongen träffades av en slump

Polisens utredning visar att den mannen inte har någon koppling till vare sig frisörsalongen eller personalen som jobbar där. Polisens teori är alltså att någon skjutit mot mannen, som vid tillfället befann sig i närheten av frisörsalongen, och att salongen då träffades av en ren slump. Polisen misstänker vidare att helgens skottlossning har kopplingar till en pågående konflikt mellan kriminella nätverk i Eskilstuna.

Polisen söker vittnen

Man tror att den eller de som sköt under lördagskvällen sedan ska ha lämnat platsen i en bil, och Polisen vill nu gärna komma i kontakt med personer (vittnen) som tror sig ha sett något i samband med detta. Platsen var alltså Lohegatan på Söder i Eskilstuna runt klockan elva i lördags kväll.

Minst fyra skott träffade frisörsalongens fönster under lördagskvällen…

You May Also Like